Kampanja Missing Masterpieces donosi nestala umjetnička djela Van Gogha i Moneta u naše domove

19.11.2020.

Samsung nastoji upotrijebiti modernu tehnologiju kako bi povezao ljude diljem svijeta u potrazi za izgubljenim umjetničkim djelima velikana, kao što su Vincent Van Gogh i Claude Monet.

Samsung u suradnji s Udrugom za pronalazak izgubljenih umjetničkih djela okuplja najpoznatija izgubljena remek-djela svjetskih umjetnika u sklopu najnovije kampanje Missing Masterpieces. Radi se o prvoj izložbi čiji je cilj pronalazak izgubljenih radova. Ovom suradnjom Samsung nastoji upotrijebiti modernu tehnologiju kako bi povezao ljude diljem svijeta u potrazi za izgubljenim umjetničkim djelima velikana, kao što su Vincent Van Gogh i Claude Monet. Svi ljubitelji umjetnosti mogu se uključiti u potragu za remek-djelima razmjenjujući savjete, teorije ili tragove uz službeni hashtag #MISSINGMASTERPIECES.

Pandemija je imala snažan utjecaj na sve aspekte života pa tako i na umjetnost i kulturu. Naime, svake godine u svijetu se ukradu umjetnine u vrijednosti od nekoliko milijuna dolara.
Tijekom lockdowna ukradeno je najmanje šest vrijednih umjetničkih komada, među kojima je i slika „Proljetni vrt“ slavnog Vincenta Van Gogha. Potaknuti time, Samsung i partneri odlučili su približiti umjetnost uz pomoć tehnologije i društvenih mreža ljudima diljem svijeta.

U nestalim remek-djelima Van Gogha, Cézannea i Moneta bit će moguće uživati iz udobnosti naših domova zahvaljujući The Frame televizorima. Osim divljenja nestalim umjetničkim uspješnicama, kampanja Missing Masterpieces omogućuje svima da nauče više o ovim djelima, od kojih neka možda nikada neće biti pronađena. Ujedno, cilj kampanje je potaknuti ljude da na službenom Instagram profilu Samsung Hrvatska podijele korisna
saznanja o nestalim radovima uz hashtag #MISSINGMASTERPIECES te na taj način pomognu onima koji aktivno rade na njihovom pronalasku.

„Umjetnost treba biti dostupna svima, a mi imamo kolektivnu odgovornost zaštititi i sačuvati kulturu i umjetničku baštinu za buduće generacije. Želimo demokratizirati vezu koju umjetnost nudi i u tome nam može pomoći upravo tehnologija koja povezuje ljude, posebice sada kada najviše vremena provodimo u svojim domovima. Nastojimo okupiti što više ljudi u
okviru naše kampanje Missing Masterpieces kako bismo pomogli u potrazi za izgubljenim djelima svjetske umjetnosti.“, poručuju Iztok Šepec, voditelj odjela potrošačke elektronike u Samsung Electronics Adriatic, te idejni začetnici ove kampanje. Digitalna kolekcija najpoznatijih nestalih svjetskih umjetnina bit će dostupna do 10. veljače 2021. godine. Sva umjetnička djela dostupna su korisnicima The Frame televizora besplatno putem Art Storea. Ovi televizori opremljeni su QLED tehnologijom, zbog čega su boje izvornih umjetničkih djela izražene u visokoj razlučivosti, stvarajući neke od najljepših prikaza umjetnosti. Više informacija o kampanji Missing Masterpieces dostupno je ovdje.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics inspirira svijet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svijetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rješenja u području memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vijesti, molimo vas da posjetite stranicu Samsung Newsroom na https://news.samsung.com/global/.

Pročitajte i...

Što jedan komad odjeće čini bezvremenskim - reinvencija mode kroz vrijeme

Kako jedna impresivna izložba prikazuje #FashionReinvention i kakva je budućnost mode?

Izložba Nenada Voriha – usudite se upustiti u vrtoglavu avanturu boja, zvukova i vizura velegrada

Od 19. studenog se u Galeriji Erdeljac može pogledati izložba Nenada Vorihom pod nazivom Acceleration. Za one koji poznaju rad ovog umjetnika, naziv izložbe je jedan od motiva koji je posve svojstven ovom umjetniku i njegovom likovnom izričaju.

Šest trendi boja koje ćemo nositi ove jeseni

Izrazite osobnost pametnim telefonom u trendi boji. Idealan izbor je Samsung Galaxy S20 Fan Edition koji dolaze u čak šest modernih nijansi, a obožavaju ga i domaće influencerice.

MUO najavljuje veliku izložbu: PROTRESENI MUO: OD POTRESA DO POTRESA 1880. − 2020.

Muzej za umjetnost i obrt poziva javnost da se pridruži u stvaranju izložbe slanjem fotografija koje svjedoče o stradanju grada Zagreba u potresima 1880. i 2020.

Svečano otvorenje izložbe fotografija "Iza Grada" Mare Bratoš

Sinoć je u Galeriji Kranjčar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, svečano otvorena izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 05. studenog, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Otvoren 35. Salon mladih

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika svečano je otvorena izložba 35. salon mladih.

▲ Povratak na vrh