Nova formula Lancôme kreme za područje oko očiju štiti od onečišćenja i posvjetljuje tamne krugove

29.04.2021.

U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Dio lica koji iskazuje našu snagu i emocije, također je nježan i osjetljiv.

Nošenje maske, radi trenja ili pritiska, može stvoriti osjećaj nelagode na koži. Zrak ispod maske je topliji i vlažniji te stvara kondenzaciju koja se diže prema konturi oka. Ovi uvjeti mogu utjecati na funkciju kožne barijere i uzrokovati disbalans mikrobioma kože na konturama oko očiju.

Kad je Lancôme predstavio Advanced Génifique serum 2019. godine, započeo je novu eru učinkovite njege kože uključujući znanost o mikrobiomu. Lansiranjem nove formule Advanced Génifique kreme za područje oko očiju, koja je rezultat više od 60 istraživanja, Lancôme ponovo pomiče granice. Uvijek korak ispred, Lancômeova istraživanja pokazuju da koža oko kontura očiju ima specifičan mikrobiom.

Nova Advanced Génifique krema obogaćena je jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože i njegovu okolinu u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, derivatom vitamina C (vitamin CG) i mješavinom aktivnih sastojaka posebno učinkovitih na području kontura očiju. Ova njegujuća krema za mladoliki izgled kože i posvjetljivanje tamnih kolutova kreirana je sa znanošću mikrobioma, kako bi djelovala na specifične potrebe ovog područja: ojačala krhku barijeru kože oko očiju, zaštitila kožu od onečišćenja i posvijetlila tamne krugove.

Koristeći znanost o mikrobiomu, Lancôme laboratoriji razvili su novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju. Uz kontinuiranu upotrebu, kontura oka se brže oporavlja od vanjskih utjecaja i trenutno postaje zaglađenija i blistavija s manje primjetnim finim linijama. Nakon samo jednog pakiranja, vidljivost tamnih krugova je smanjena, a oči izgledaju revitalizirano i s mladolikom blistavošću.

KONTURA OKA: KRHKO PODRUČJE KOJEMU JE POTREBNA POSEBNA NJEGA

Koža oko očiju u prosjeku je 3x tanja od kože lica. Pod velikim je naporom radi aktivnosti 22 mišića i činjenice da trepćemo oko 10.000 puta dnevno. Slabije zaštitne funkcije, zbog niže proizvodnje lipida, kontura oka je krhko područje kojem treba posebna njega. Područje oko očiju sklono je dehidrataciji, stari brže i ranije. Znakovi starenja poput finih linija, a kasnije i bora, pojavljuju se prvo na konturi oka, počevši već od dvadesetih godina (za neke od nas). Kao rezultat, promjene na konturi oka čine naše lice vidljivo starijim; djelujemo umornije, a koža gubi blistavi i mladoliki izgled.

Najočitiji uzrok podočnjaka je nedostatak sna, ali stvarni uzrok podočnjaka je daleko složeniji:

  • Nepravilnosti u volumenu: kako starimo koža postaje tanja i nedostaje joj čvrstoće i elastičnosti. Može se pojaviti spuštanje donjih kapaka. Nepravilnosti u volumenu mogu stvoriti efekt sjena.
  • Vidljivost krvnih žila: koža donjeg kapka vrlo je tanka, a time se povećava vidljivost krvnih žila koje mogu obilježiti područje neželjenom ljubičastom bojom.
  • Naglašena pigmentacija: izlaganje UV svjetlu, trudnoća i genetska predispozicija također mogu dovesti do tamnih mrlja oko očiju.

ZNANOST O MIKROBIOMU KOŽE: REVOLUCIJA U NJEZI KOŽE

Mi smo fizički i funkcionalni ekosustav koji se sastoji od oko 50% ljudskih stanica i 50% bakterija. Unutar toga, naš mikrobiom je blagotvoran, živi ekosustav mikroorganizama koji su sastavni dio površine naše kože. Ravnoteža ovih mikroorganizama esencijalna je za zdravlje i ljepotu naše kože. Mikrobiom kože djeluje kao važan saveznik i pridonosi 3 važne funkcije:

1. Mikrobiom je dio prve obrambene linije tijela od agresija iz okoline, a pomaže i u zaštiti i obrani kože.

2. Stalno “komunicirajući” sa stanicama kože, mikrobiom pomaže u regulaciji ključnih reakcija kože.

3. Pomaže u obnavljanju kože jačanjem i oporavkom funkcije barijere

LANCÔME OTKRIVA MIKROBIOM KOŽE OKO OČIJU

Nadovezujući se na znanje da se mikrobiom kože razlikuje ovisno o dijelu tijela, Lancômeova su istraživanja analizirala mikrobiom konture oka koji ima svoje specifičnosti. Lancôme je ustanovio prisutnost 3 glavne ključne bakterije i na konturi oka i na obrazu: Staphylococcus spp, Cutibacterium spp i Corynebacterium spp. Međutim, koža oko konture oka je suša nego na ostatku lica (zbog niže proizvodnje sebuma), a Cutibacterium spp je izgleda manje prisutna bakterija nego recimo, na obrazu. Tako se otvara prostor za razvoj drugih, manjih obitelji bakterija. Kao posljedica toga, raznolikost, ili broj prisutnih vrsta, bogatija je od one na obrazu. Važno je napomenuti da ove vrste, čak i ako ih ima malo, imaju presudnu ulogu i utječu na ravnotežu mikrobioma tog područja.

Poput kože na ostatku lica, mikrobiom konture oka je otporan, ali ne i nepobjediv. Unutarnji i vanjski čimbenici kao što su lijekovi (antibakterijske kapi za oči), kontaktne leće, agresivni proizvodi za uklanjanje šminke, starenje i genetika, onečišćenje, UV svjetlost i promjena godišnjih doba mogu narušiti ravnotežu mikrobioma. Kad je neuravnotežen, mikrobiom možda neće moći u potpunosti pomoći koži očne konture da se obrani i oporavi.

Iskoristivši ovo revolucionarno istraživanje specifičnosti mikrobioma konture oka, Lancôme je formulirao novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju: moćnu kremu za mladoliki izgled i blistaviju kožu, obogaćenu jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija, odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože. S novom Advanced Génifique kremom za područje oko očiju, koža se može brže oporaviti i izgledati mlađe.

NOVA FORMULA ADVANCED GÉNIFIQUE KREME ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Jedinstvena formulacija nove Advanced Génifique kreme za područje oko očiju, koristi snagu znanosti o mikrobiomu i sadrži milijune frakcija prebiotika i probiotika koncentriranih u patentiranoj formuli. Unutar ovog visoko koncentriranog kompleksa, optimalna ravnoteža od 3 prebiotika pomaže stvoriti idealno okruženje za mikrobiom kože:

  • Manoza – na biljnoj bazi, proizvedena je iz debla bukve, javora ili od sjemena kukuruza, postupkom koji koristi najmanje energije i vode, stvara najmanje otpada i u skladu je s načelima zelene kemije. Pomaže u poticanju rasta korisnih bakterija.
  • α-gluko-oligosaharid – proizveden od biljnih sirovina poput cikle ili sjemena kukuruza putem biotehnologije.
  • β-frukto-oligosaharid – izrađen od korijena jakona postupkom ekstrakcije hladnim tlakom. Pruža esencijalne hranjive sastojke za kožu i njen mikrobiom.

Klinički dokazano pruža jaču konturu područja oko očiju i blistaviji pogled, nova Advanced Génifique krema za područje oko očiju revolucionarnog je kompleksa i teksture. Iridescentno biserno bijela, svilenkasto gelaste krema baršunasta je na dodir, nježna na koži i brzo se upija. Obavija kožu laganim slojem koji štiti i hidratizira, bez osjećaja ljepljivosti. Koža je trenutno blistava i ujednačenijeg tona te se osjeća mekano i glatko. Od prvog nanošenja, Advanced Génifique krema posvjetljava konturu očiju i zaglađuje fine linije.

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Pripremite kožu za sunce s dva nova proizvoda koji je štite, njeguju i - štede vaše vrijeme

Olival Professional predstavlja dva nova SPF proizvoda koja možete koristiti svih 365 dana u godini

foreo

Ove godine za Majčin dan svojoj mami poklonite dar – vremena

Premda ne možemo vratiti vrijeme i reći svojim majkama da idu mirno na spavanje jer će sve biti ok, ovim poklonima možemo poništiti učinak besanih noći i dana ispunjenih brigom

eucerin

Eucerin AtopiControl pruža učinkovitu njegu od prvog dana

Koža je naš najveći organ i najuočljiviji pokazatelj zdravlja. Stanje naše kože utječe na naše mišljenje o sebi i na dojam drugih ljudi o nama. Zato problemi s kožom osim fizičkih simptoma često izazivaju i psihičke simptome, a roditeljima je posebno teško kada njihovo dijete pokazuje simptome istog stanja kože.

foreo bear

Sada i vaša koža lica može imati fitness rutinu kako bi ostala čvrsta i zategnuta

Kao i našem tijelu i koži lica je potrebno vježbanje kako bi bila u formi. Srećom, ono ne iziskuje niti skupe tretmane ni puno uloženog vremena, već samo jedan minijaturan pametni uređaj...

▲ Povratak na vrh