Ovaj tradicionalni poklon opet je jako IN

30.06.2020.

Nedavno istraživanje koje je na internetskim portalima provela državna kovnica novca, Hrvatski novčarski zavod d.o.o., otkrilo je zanimljive rezultate:

56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

 

Zlatna medalja „Krštenje“

 

Zlato je uvijek u modi; daruje se prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka…Istovremeno je to poklon za buduće generacije; njegova vrijednost s vremenom raste. Kovanice dolaze zapakirane u kapsule, s pripadajućim certifikatom te elegantnom kutijom. Stoga u našoj web trgovini u svega par klikova možete odabrati idealan poklon i – spremni ste za darivanje.

Srebrna medalja „Professor Balthazar“

 

Vječna dilema: zlato ili možda ipak – srebro?

Dvoumite se između zlata i srebra? Čak 22% sudionika ankete odgovorilo je da bi radije poklonilo srebrnu kovanicu; srebrni otkovi obično su većih dimenzija te su na njima još uočljiviji raznovrsni motivi, reljefi i detalji.

Preporuka je svakako birati plemeniti metal ovisno o prigodi darivanja, motivu kovanice i osobi kojoj poklanjamo. Primjerice, diplomirane studente elektrotehnike razveselit će srebrni kovani novac s motivom najpoznatijeg ‘strujaša’ Nikole Tesle, dok će klincima ili učiteljima, kao nagradu za uspješan završetak nastave, osmjeh na lice donijeti srebrna medalja s likom Professora Balthazara.

Mjedena medalja „Dubrovnik“

Znate li koja je razlika između zlatnog i srebrnog kovanog novca i medalja?

Zlatni i srebrni kovani novac i medalje na prvi pogled vrlo su slični, no ipak, postoji nekoliko značajnih razlika. Kovani novac na sebi nosi sljedeća obilježja: apoen (u kunama), grb i natpis „Republika Hrvatska“. Uz to, izdavanje prigodnog hrvatskog kovanog novca može inicirati samo Hrvatska narodna banka a proizvesti HNZ d.o.o., dok medalje mogu proizvoditi i druge institucije.

Za više zanimljivosti o našim proizvodima te mnoštvo ideja za prigodne poklone, istražite našu stranicu.

 

Tekst: Promo

Fotografije: Freepik (naslovna), Branimir Kralj

Pročitajte i...

Više od “valunga” – insajderske priče o menopauzi

Libresse se obračunava s predrasudama vezanima za žensko tijelo, pa tako i s menopauzom

Jeste li pročitali kolovoški Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova ‚dođite‘ do omiljenog Elle sadržaja

Elle vam poklanja ekskluzivne ART OF TANNING Afrodita Professional proizvode

... ako se pretplatite na Elle! Postanite Elle godišnji pretplatnik jer prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu! Uz to, poklanjamo vam i VIP dar – neodoljive proizvode za sunčanje ART OF TANNING Afrodita Professional. Požurite jer prvih 10 pretplatnika osvaja VIP poklon!

SANDRA MANSOUR x H&M

H&M surađuje s dizajnericom Sandrom Mansour na kolekciji ženske odjeće posvećenoj ljubavi prema prirodi

▲ Povratak na vrh