Predstavljanje nove kolekcije naočala Cutler&Gross u Ghetaldus optici

16.12.2019.

Vrhunska talijanska izrada i eklektičan britanski dizajn

Osnovan 1969. godine, britanski brand luksuznih naočala Cutler&Gross kombinira vrhunsku talijansku izradu i eklektičan britanski dizajn.

Već desetljećima, okviri Grahama Cutlera i Tonyja Grossa poznati su po svojoj nezamjenjivoj reputaciji i stilu, a kao takvi mnogi modeli naočala pronašli su se u kolekcijama i velikog broja svjetskih celebrityja.

Ovom kreativnom dvojcu, danas ambasadorica i glavna dizajnerica Marie Wilkinson, pridružila se 1982. godine. Uvrnuti ali opet potpuno prirodan osjećaj za trendove, boje i sam dizajn Marie je prvi puta pokazala 1983. godine, kada je Cutler & Gross prvi puta predstavio kolekciju naočala, ručno izrađenih u Cadoru, Italiji.

Ovoga četvrtka Marie nam se pridružila u poslovnici Ghetaldus optike – Ban centar, te u intimnoj blagdanskoj atmosferi osobno predstavila novu kolekciju Cutler&Gross naočala, a uz osebujnu Marie na ovom druženju pridružili su nam se i naši dragi suradnici i novinari.

Nova kolekcija prirodni je nastavak eklektičnog, nadrealističkog dizajna, te je još jedan dokaz statusa ovog branda na tržištu kada je u pitanju luksuz, kvaliteta i različitost svakog od modela iz kolekcije.

Kada se pak vratimo u povijest branda i prvi model u kolekciji naziva 0101 zajedno uz mnoge druge predstavljen je na Pariškom tjednu mode. Do danas tradicija se nastavila, a uz Pariški, modele Cutler&Gross možemo vidjeti i na tjednu mode u Milanu.

Redizajn povijesnog okvira francuskog branda Fidela, kojeg je nosila Audrey Hepburnu filmu Charades iz 1963. godine obilježila je 1987. godinu, a nakon toga svjetski poznata klijentela je samo rasla.

Iggy Pop, Madonna, Sting, Princeza Diana, Grace Jones i mnogi drugi prepoznali su jedinstvenost i kvalitetu ovog britanskog branda luksuznih naočala.

Od 2001. godine do danas brand je surađivao sa svjetski poznatim dizajnerima (Victoria Beckham, Rei Kawakubo’sComme Des Garçons, Giles Deacon, Maison Martin Margiela…),otvorio trgovine u najvećim svjetskim gradovima, a danas brand Cutler&Gross možete pronaći i u Ghetaldus poslovnicama diljem Hrvatske (Zagreb– Ban Centar,Gajeva, Arena Centar) Osijek, Rovinj, Split– Voćni trg, te Split City Centar One), te uskoro i na www.ghetaldus.hr

Unatoč polustoljetnoj tradiciji, ovaj renomirani fashion brand luksuznih naočala na posustaje s diktiranjem novih trendova u svijetu naočala, te nas iznova oduševljava novim kolekcijama.

Modeli iz nove kolekcije :

1353-03 GODFATHER GREY & COPPER SUNGLASSES

Inspiriran najprodavanijim modelom 0822, ove sunčane naočale u obliku slova D izrađene su od kombinacije najkvalitetnijeg metala i acetata, a ono što ih karakterizira je specifičan most u obliku ključanice. Okvir je rezan iz jednog komada što kvalitetu, otpornost i stabilnost ovih naočala diže na potpuno novu razinu. Naočale koje također odgovaraju ovom stilu su 0822 i 1319.

1359-04 MOONDUST BLUE & GUNMETAL SUNGLASSES

Upečatljiv, oversized model sunčanih naočala kombinira skulpturalno brušene metalne naplatke i most izrađen od acetata. Na početku samih ručica nalazi se poznati potpis branda Cutler&Gross, a ono što ovaj model izdvaja od drugih je most prošaran uzorkom kornjačevine u modroj boji.

1358-02 CAMO OPTICAL GLASSES

Model 1358 je novi moderni klasik koji je inspiriran poznatim okvirom 1007. Ovaj model karakterizira hipo-alergeni i hiper-fleksibilni laminirani most. Četvrtasti okviri naglašeni su tankim okvirom izrađenog od najkvalitetnijeg acetata i nosnim kapicama promjera 12 mm. Upravo ta kombinacija ih čini izrazito laganim i odličnim odabirom za svakodnevno korištenje ovih dioptrijskih naočala.

1350-01 BLACK TAXI OPTICAL GLASSES

Model 1350 je klasični cat eye okvir koji je izrađen od acetata, a dostupan je kao dioptrijski okvir, te okvir sunčanih naočala. Kombinacija acetata u dvije boje sasvim običan okvir pretvara u statement modni dodatak.

Tekst i fotografije: Press

Pročitajte i...

BALMAIN X AKONI kolekcija sunčanih naočala stigla u Ghetaldus!

GHETALDUS – prva optika na području cijelog Balkana koja je ekskluzivno predstavila kolekciju BALMAIN X AKONI prvu generaciju luksuznog branda sunčanih naočala koji promiče važnost kulture 21. stoljeća.

3 pobjedničke modne formule za kombiniranje KLISABzaGhetaldus naočala

Donosimo ideje za 3 različita stylinga, a jednoj sretnici kroz kreativni natječaj Ghetaldus poklanja sunčane naočale!

Ghetaldus optika u novom desetljeću izašla Van okvira

Nova lica, novi vizualni identitet, neka nova pravila… Nova godina za GHETALDUS Optiku, uistinu je rezultirala valom promjena koje nisu mogle ostati neprimjećene.

Nove kolekcije sunčanih naočala

Ghetaldus predstavio nove modele iz kolekcija Christian Dior i Elie Saab

▲ Povratak na vrh