Proljetni uniseks broj magazina StoryBOOK i parfem na dar čekaju vas na kioscima!

01.04.2021.

StoryBOOK na svojim raskošnim stranicama slavi vrijeme koje tek dolazi, kroz nostalgiju, hedonizam i aktivizam, nadu, heroine novog doba i zarazni plesni optimizam, a uz magazin dobivate parfem 2 WOOD DSQUARED2

Uživite se u temu ‘Future Nostalgia’, koja je svojevrstan hommage glazbi 80-ih i zaraznom plesnom synth popu, ali i Storybookov pozdrav proljeću. Jer posve je jasno da nas je sve zaveo taj globalni suvremeni, futuristički, seksi retro beat koji se provlači kroz stranice našeg proljetnog izdanja, ali i sam fenomen. Dok s jedne strane artist The Weeknd svojim performansom pokreće lavinu optimizma na najprestižnijoj pozornici na svijetu, onoj Super Bowla, s druge strane Dua Lipa se kreće plesnim podijima kultnog njujorškog Studija 54, Live Aid pozornicom na Wembleyju, ali i streamingom bilijunskog auditorija donoseći nadu, plesnu energiju i optimizam. Ako razmišljamo lokalno, nezaustavljiva energija širi se i na naše nostalgične kolektive – Pocket Palma, Porto Morto, Svemirko… Jer nostalgija nas ovog proljeća sve pokreće.

StoryBOOK proljeće 2021
Mladen Šarić/StoryBOOK

Istražite i Tarot ART. Mnoge je zavela magična igra čitanja karata oslikanih mističnim simbolima koju toliko obožavaju milenijalci, pa tako i čitanje tarot karata uživa neviđenu popularnost, a crowdfunding se puni kampanjama u potrazi za sredstvima za produkciju tarot karata usmjerenih na važna društvena pitanja. Pročitajte ovu temu, jer u hektičnoj sadašnjosti veo mistike koji je obavija čini se kao sjajan (ne)potreban začin životu.

Magični procvat Tarota/StoryBOOK

U novom broju upoznajte heroine novog doba. Prva žena, prva crnkinja i prva Azijatkinja u povijesti Sjedinjenih Država prihvaća dužnost prve američke potpredsjednice, dok poručuje – može se! Onima koji su iščitali poruku i pogurali je u prve redove borbe za spolna, rodna, rasna i ina ljudska prava koja su s godinama obezvrijeđena i zaboravljena. Kamalu Harris slijede Jadranka Đokić, Slavenka Drakulić, ali i djevojka kodnog imena #NISAMTRAŽILA, koja donosi svoje potresno iskustvo s drogama za silovanje. Sve jake ženske priče koje su posve prirodno ispunile stranice našeg proljetnog izdanja. Zašto su one tako važne? Svaka nas na svoj način podsjeća koliko je važno ustrajati u idejama i izboriti se za svoje ideale, pravdu ili glas.

Kamala Harris/StoryBOOK
Jadranka Đokić, Saša Šekoranja/StoryBOOK
Iskustvo s drogama za silovanje, Rujana Jeger, StoryBOOK

Tu su i Alisa u Zemlji čudesa, modna anarhija, provokativni i bajkoviti modni editorijali, life story dizajnera Giorgija Armanija, priče nužne za bijeg u svijet mašte i ljepote onostranog. Naš vizionar i multimedijski umjetnik Dalibor Barić, čiji je film “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” (2020) ušao u užu konkurenciju za nagradu Oscar, skicirao je savršenu reklamu za novi Book, jer je to u njegovim animiranim remek-djelima uobičajen narativ, uživamo dok maštamo da će se taj nadrealizam i ostvariti.

Alisa u zemlji čudesa, Nenad Korkut/StoryBOOK
StoryBOOK proljeće 2021
Filip Koludrović/StoryBOOK
Dalibor Barić/StoryBOOK

Svakako pročitajte i odgovor na pitanje – kako je uniseks ispao iz mode? Promjene koje se rapidno događaju stvaraju posve nov krajolik za budućnost mode gdje podjela na isključivo mušku i isključivo žensku odjeću u kolekcijama nestaje. Granice ne brišu sami dizajneri, nego nove zvijezde kao što su Harry Styles i Zendaya pod čijim su utjecajem permanentno stotine milijuna tinejdžera iz cijelog svijeta. Pripremili smo i prilog na 32 stranice kreirane za muškarce u kojima će posebno uživati žene.

Gro Curtis/StoryBOOK
Filip Koludrović/StoryBOOK
StoryBOOK + uniseks miris 2 WOOD DSQUARED2

U tom raspoloženju, uz novi broj čitateljima darujemo i ekskluzivni uniseks miris 2 WOOD DSQUARED2.

Lice s naslovnice: Daisy / Colors Model Management

Fotografija: Mladen Šarić

Urednica: Vanja Ljubić

Styling: Ana Nikačević

Make up: Simona Antonović

Kosa: Milena Maršić / frizerski salon Glamour

Autor: Vanja Ljubić

Fotografije: StoryBOOK

Pročitajte i...

Novi proljetni uniseks broj Magazina StoryBOOK je na kioscima!

StoryBOOK slavi vrijeme koje tek dolazi, kroz nostalgiju, hedonizam i aktivizam, heroine novog doba i zarazni plesni optimizam.

Storybookova zimska bajka i Melem na dar

Ima nešto čarobno u toj raskoši zime, kontrastu mirne prirode i nemirne duše pune impresija, ispunjene afirmativnim mislima Storybookovih sugovornika, prizemljene nečijim stvarnim životnim iskustvima, opčinjene izazovima.

Zavirite u necenzurirane video priče sa slavnima

Veliki zaokret u Storyjevim pričama

U mističnom ambijentu Jadran filma, održana je revija modnog dvojca Boudoir

Atelier Boudoir sinoć je, u sklopu La Boheme partyja povodom 10. rođendana magazina Storybook, predstavio novu kolekciju

BUSINESS MAKEOVER BY STORYBOOK & ALGEBRA: Postanite traženi digitalni guru

Dok se opuštate u ležaljci, razmislite o promjeni karijere. Prijavite se na kreativni natječaj Storybooka i Algebre za zanimanje budućnosti i postanite traženi digitalni guru

Izgubite se u divnim stranicama ljetnog Storybooka

Novi broj Storybooka je na kioscima!

▲ Povratak na vrh