Srce na tanjuru, ugostiteljstvo na respiratoru

15.09.2020.

Novi broj StoryGourmeta je u prodaji

Ponekad je dovoljna samo inspiracija da pokrene vaše kulinarske vještine.  No ona treba biti takva da vas izbaciti iz kolosijeka svakodnevne ustaljene kuhinje i pružiti vam nešto neviđeno. Upravo to svake sezone radi magazin StoryGourmet, a u ovom broju poseban naglasak stavlja i na stanje u ugostiteljstvu i probleme s kojima se ugostitelji i svi zaposleni u tom lancu suočavaju, no sve to i dalje ponosno mašući najboljim zastavama naše gastronomije.

U ovom jesenskom izdanju donosi 29 novih recepata zbog kojih će ostati sačuvan na vašoj polici s kuharicama, no to nije sve što možete pronaći u ovom raskošnom izdanju.  Pravi dragulji kriju se upravo u lijepoj našoj. Tako u ovom broju predstavljamo i restoran Roxanich, dio puno šire priče koju osim dobro poznate vinarije čine i wine & heritage hotel, u koju je utkana i ženska snaga obitelji, a sve to za StoryGourmet saznaje Gregorio Mannucci u iskrenom i otvorenom intervju s vlasnikom Mladenom, u kojem je otkriva kako se usudio ostvariti svoj san.

No da ruže ne cvjetaju među domaćim ugostiteljima potvrđuje i Marin Medak, ovoga puta kao sugovornik u ulozi predstavnika Koordinacije ugostitelja Hrvatske u kojem govori o problemima s kojima se suočavaju domaći ugostitelji no i načinima kako preživjeti i prebroditi ovu situaciju. U vinariji broja obrađuje se vinarija braće Benvenuti nedaleko Momjana a za slatki dio priče chef Ivan Pažanin razgovarao je s Teom Mamut.

Na tanjur vam se služe i svjetske hot spot destinacije a trenutno je to Kopenhagen kroz priču o tri vrhunska kuhara a djelo jednog od njih je i cover fotografija ovog broja, točnije chefa Rasmusa Munka.

Odlične recepte voćnih kraljica sezone, jabuka i grožđa, predstavljene su u nekoliko načina, od klasičnih do novih varijantni poput baze za ručak. Mnoge druge odlične teme i u ovom broju donose i još neka etablirana imena koja pišu za StoryGourmet poput Marine Gaši i Ante Udovičića.

Svoj primjerak StoryGourmet-a potražite u prodaji po cijeni od 25 kuna, a svakoga dana svevremenske gastro teme pratite i na stranici www.story.hr/Gourmet


Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenom - Sensa Dan u parku Maksimir

Sensa Dan - održat će se u zagrebačkom Parku Maksimir, ovu nedjelju 20. rujna, od 10 do 19 sati!

Odlična zabava za velike i male ovaj vikend – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac!

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male – sve vas to čeka sutra, u subotu 19. rujna, na Family Dayu na Zrinjevcu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

Ne propustite Touch Me festival koji počinje već sutra!

Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti

KATALOG PRIMA INTERIJERI 2020.

Doris i Luka pronašli inspiraciju u novom PRIMA interijeri katalogu

▲ Povratak na vrh