Stare navike uz nove berbe vinarije Kutjevo

02.04.2021.

Dolazak proljeća predstavlja idealno vrijeme za kušanje novih berbi nagrađivanih vina vinarije Kutjevo d.d.

U podrumima naše najstarije vinarije, dozrijevaju vina raznih berbi, od kasnijih do predikatnih, međutim, u proizvodnji vina posebna se pozornost posvećuje sorti graševina koja dolazi u impresivnom broju raznih stilova, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete koju ova sorta pokazuje i donosi.

STARE NAVIKE, NOVE BERBE

Govoreći o izlasku nove berbe, glavni enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin, istaknuo je kako ljubitelji vina mogu očekivati svježa, živahna, pitka i harmonična vina, prepoznatljivog cvjetno-voćnog karaktera koja će, nesumnjivo, i u 2021. godini pronaći put do novih tržišta te osvojiti nepca novih potrošača.

‘Svaka berba je različita, prema svakoj se odnosimo individualno i s poštovanjem prema onome što daje. Cjelokupna filozofija naše vinarije jest izraziti autentičnost i vjerodostojnost kojom želimo zadržati povjerenje koje domaći i inozemni ljubitelji naših vina prenose s generacije na generaciju uz naglasak na stvaranju vina koje odražava bogatstvo našeg terroira – najstarijeg na području Hrvatske – s posebnim naglaskom na kulturno i povijesno naslijeđe u proizvodnji vina koje baštinimo gotovo osam stoljeća. Po pitanju proizvodnje vina, kako su vinogradi smješteni na više različitih lokacija, grožđe se sa svake pozicije u optimalnom trenutku zrelosti zasebno bere, pažljivo vinificira i odležava. Nove berbe na tržište izlaze kada internim kušanjima utvrdimo spremnost, tako primjerice, na tržište prve izlaze linije prepoznatljivih kvalitetnih i vrhunskih graševina, zatim linija Rosé Premium i linija Rosé vina namijenjenog retailu. Riječ je o sviježim vinima namijenjenim intimnim trenucima, za ručak, večeru ili opuštena druženja. S druge strane, jednako su namijenjena profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima. To su vina koja mogu zadovoljiti zahtjevne ljubitelje, isto kao i one koji tek ulaze u svijet vina. Za premium linije de Gotho i Maximo, međutim, vrijede drugačija pravila. Spomenute linije odležavamo duže kako bismo postigli kompleksnost te dodatno izrazili posebnost lokaliteta s kojeg grožđe dolazi.’

VRHUNSKA GRAŠEVINA 2020.

Brend vinarije Kutjevo d.d. dolazi u tipu svježeg vina s dosta voćnosti i sa stanovitim cvjetnim notama, u ustima toplo, dobro zaobljenog i skladnog tijela. Kristalno slamnato-žute boje, s mirisom naglašena intenziteta koji upućuje na svježu jabuku, vinogradarsku breskvu, nudi i ponešto svijetlog poljskoga cvijeća. Okus je živ, s dobro ukomponiranim kiselinama. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina, Mundus Vini Spring Tasting 2021. u Neustadtu linija Vrhunske graševine berbe 2020. osvojila je srebro što potvrđuje kontinuitet kvalitete koju u vinariji njeguju desetljećima.

ROSE PREMIUM 2020.

Rosé Premium predstavlja kupažu sorti Pinot crni i Zweigelt. Ugodno i osvježavajuće vino kristalno bistre losos boje, s privlačnim, provansalskim, karakterom fine voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodastog voća te diskretnih cvjetnih nijansi koje naprosto mami da natočite još jednu čašu.

Osim navedenih vina iz berbe 2020., uvijek možete pogledati i cjelokupnu ponudu u sklopu online vinoteke na www.kutjevo.com/webshop gdje Vas čeka bogata ponudu vina i mješovitih poklon paketa.Ne zaboravite uživati u malim stvarima uz bocu vrhunskih vina koje će cijeli doživljaj podići na višu razinu. Uzdravlje!

Pročitajte i...

Što je zajedničko Bradu Pittu, Sofiji Coppoli i Beyonce?

"There's no business like showbusiness!" - stara je uzrečica, no čini se da zvijezde otkrivaju nove izvore prihoda.

Darove za osobe istančana ukusa potražite u MIVA galeriji vina

Ponuda MIVA galerija vina - zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje „finih“ stvari

Ultimativno wine & dine iskustvo uz Griffin Ambassador

Griffin Ambassador, promotor hrvatske gastronomije, donosi savršeno sljubljene kombinacije vina i domaće spize...

Vinart Grand Tasting i ove godine razmazio Zagreb

Po treći put, Vinart Grand Tasting pokazao je što se dobije spojem dobre organizacije i prekrasnog svijeta vina

U predivnom ambijentu Magnolia slastica predstavljena nova kolekcija Moët & Chandon Rosé šampanjca

U predivnom ambijentu Magnolia slastica održano je  jutarnje druženje uz ukusne slastice i Moët & Chandon Rosé šampanjac, a to je bila i prilika za predstavljanje limited edition kolekcije "Rosé Capsule 2018"

Spasonosna vinska srijeda ili kako u pet koraka zaboraviti da je sutra radni dan

Došao je i taj dan. To međurazdoblje. Dan koji frustrira mnoge, onaj dan koji nas vraća u surovu stvarnost nakon božićnog hedonizma, dan nakon Štefanja koji nas već izudaranom budilicom izgura natrag na posao, dan u kojem samo razmišljamo o preostalim božićnim kolačićima i toploj dekici. Dan koji zaziva kraj mjeseca i novu priliku za odmor i slavlje nadolazeće Nove godine

▲ Povratak na vrh