Villa Sandi prosecco za ljetne užitke

07.07.2020.

Najpoznatiji proizvođač prosecca, vinarija Villa Sandi nalazi se sjeverno od Venecije gdje je područje poznato po talijanskom pjenušavom vinu, a uz vrhunsku ponudu vina, Villa Sandi vinarija poznata je i po mnogim kulturnim poveznicama s regijom Veneto.

U srcu imanja Villa Sandi nalazi se raskošna vila. Palača koja datira iz 1622. godine, a ispod neoklasične palače s grandioznim ulazom, nalaze se višestoljetni podrumi koji su posebna atrakcija Ville Sandi. Podzemni podrumi stari tri stoljeća koji se protežu kilometar i pol ispod dvorca.

Palača okružena njegovanim zelenim krajolikom, ispunjena je mnogim talijanskim klasičnim umjetninama, elegantnim lusterima, antičkim namještajem i luksuznom tapiserijom.

Već četvrta generacija obitelji Moretti-Polegato na čelu je ove uspješne vinske kompanije čiji je simbol upravo palača podignuta u paladijanskom stilu. Ikonografski status vile smještene 50 kilometara od Venecije izvrsno je iskorišten za promociju vina. Villa Sandi godišnje proizvede više od 3,5 milijuna boca, izvozi u 90 zemalja svijeta i ostvaruje promet od više od 70 milijuna eura godišnje.

Prosecco je pjenušavo vino koje se proizvodi Charmat metodom (metoda vrenja u tankovima, Metodo Martinotti) od autohtone sorte grožđa pod nazivom glera, u strogo ograničenom području sjeverno od Venecije.

Prosecco pjenušavo vino doživjelo je strelovit uspon nakon sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je odlučeno klasični način proizvodnje pjenušavih vina zamijeniti bržom i jeftinijom Charmat metodom. Prodaja prosecco vina zadnjih 15 godina raste dvoznamenkastim stopama. (2013. godine Prosecco je po prvi put prestigao regiju Champagne po obujmu prozvodnje s proizvedenih 307 milijuna proizvedenih boca u odnosu na 304 milijuna boca).

Trenutno najpopularnija regija za pjenušac na svijetu, koja obuhvaća sjeveroristočne talijanske regije Veneto i Friuli Venezia Giulia s preko 20.000 hektara vinograda, poznata je po vinima koja cijenom i pristupačnošću zadovoljavaju ukus najšire vinske publike. Villa Sandi stanuje na samom vrhu gornjeg doma te ogromne apelacije i za tržište se bori postojanom i neupitnom kvalitetom.

Najvažniji proizvod je Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG koji dolazi u tri klasične verzije, brut, extra dry i dry te također Prosecco Treviso DOC u brut i extra dry verziji. Posebna su atrakcija Ville Sandi podzemni podrumi stari tri stoljeća koji se protežu kilometar i pol ispod dvorca.

Svakako preporučujemo da u budućnosti posjetite Villa Sandi imanje i uživate u ljepotama prirode i Villa Sandi prosecca.

U Hrvatskoj je Villa Sandi porfelj zastupljen već 13 godina, a distributer za Hrvatsku je Mohor trgovina te veliku lepezu Villa Sandi prosecca i vina možete naći u Miva galerija vinotekama.

 

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

Znamo gdje ovaj vikend možete kupiti dizajnerske komade na popustu i podržati domaću modu!

ELLE Boutique održat će se ove subote u Dežmanovoj ulici u Zagrebu od 10 do 21

Lykke mirisni nakit stiže na ELLE Boutique!

Mirisni medaljoni inspirirani hrvatskom baštinom

▲ Povratak na vrh