Villa Sandi prosecco za ljetne užitke

07.07.2020.

Najpoznatiji proizvođač prosecca, vinarija Villa Sandi nalazi se sjeverno od Venecije gdje je područje poznato po talijanskom pjenušavom vinu, a uz vrhunsku ponudu vina, Villa Sandi vinarija poznata je i po mnogim kulturnim poveznicama s regijom Veneto.

U srcu imanja Villa Sandi nalazi se raskošna vila. Palača koja datira iz 1622. godine, a ispod neoklasične palače s grandioznim ulazom, nalaze se višestoljetni podrumi koji su posebna atrakcija Ville Sandi. Podzemni podrumi stari tri stoljeća koji se protežu kilometar i pol ispod dvorca.

Palača okružena njegovanim zelenim krajolikom, ispunjena je mnogim talijanskim klasičnim umjetninama, elegantnim lusterima, antičkim namještajem i luksuznom tapiserijom.

Već četvrta generacija obitelji Moretti-Polegato na čelu je ove uspješne vinske kompanije čiji je simbol upravo palača podignuta u paladijanskom stilu. Ikonografski status vile smještene 50 kilometara od Venecije izvrsno je iskorišten za promociju vina. Villa Sandi godišnje proizvede više od 3,5 milijuna boca, izvozi u 90 zemalja svijeta i ostvaruje promet od više od 70 milijuna eura godišnje.

Prosecco je pjenušavo vino koje se proizvodi Charmat metodom (metoda vrenja u tankovima, Metodo Martinotti) od autohtone sorte grožđa pod nazivom glera, u strogo ograničenom području sjeverno od Venecije.

Prosecco pjenušavo vino doživjelo je strelovit uspon nakon sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je odlučeno klasični način proizvodnje pjenušavih vina zamijeniti bržom i jeftinijom Charmat metodom. Prodaja prosecco vina zadnjih 15 godina raste dvoznamenkastim stopama. (2013. godine Prosecco je po prvi put prestigao regiju Champagne po obujmu prozvodnje s proizvedenih 307 milijuna proizvedenih boca u odnosu na 304 milijuna boca).

Trenutno najpopularnija regija za pjenušac na svijetu, koja obuhvaća sjeveroristočne talijanske regije Veneto i Friuli Venezia Giulia s preko 20.000 hektara vinograda, poznata je po vinima koja cijenom i pristupačnošću zadovoljavaju ukus najšire vinske publike. Villa Sandi stanuje na samom vrhu gornjeg doma te ogromne apelacije i za tržište se bori postojanom i neupitnom kvalitetom.

Najvažniji proizvod je Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG koji dolazi u tri klasične verzije, brut, extra dry i dry te također Prosecco Treviso DOC u brut i extra dry verziji. Posebna su atrakcija Ville Sandi podzemni podrumi stari tri stoljeća koji se protežu kilometar i pol ispod dvorca.

Svakako preporučujemo da u budućnosti posjetite Villa Sandi imanje i uživate u ljepotama prirode i Villa Sandi prosecca.

U Hrvatskoj je Villa Sandi porfelj zastupljen već 13 godina, a distributer za Hrvatsku je Mohor trgovina te veliku lepezu Villa Sandi prosecca i vina možete naći u Miva galerija vinotekama.

 

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Pripremite se za modno događanje jeseni – ELLE Boutique u Hrvatskom glazbenom zavodu!

Jesenski Elle Boutique 2020. stiže u Zagreb 07. studenog u sasvim novom ruhu. Pod parolom Moda i glazba se vole – zajedno za Hrvatski glazbeni zavod, održat će se Elleovo modno događanje koje okuplja neke od najboljih domaćih dizajnera pod sloganima #stopostohrvatskidizajn #zajednozamodu #zajednozahrvatskiglazbenizavod. Pridružite nam se i otkrijte najnovije kolekcije po promotivnim cijenama!

Elle vam poklanja chic majicu brenda AD Twenty!

…uz godišnju pretplatu na Elle! Postanite Elle godišnji pretplatnik jer prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu! Uz to, poklanjamo vam i VIP dar – chic majicu s potpisom brenda Europa 92 – AD Twenty. Požurite jer prvih 10 pretplatnika osvaja VIP poklon!

Čitajte rujanski Elle u digitalnom ruhu

Elle je i u rujnu osvanuo u digitalnom izdanju! Rujanski broj Ellea otvara novu modnu sezonu i donosi veliki stilski vodič kroz dizajnerske kolekcije te beauty trendove s piste. Novi broj omiljenog magazina možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova ‚dođite‘ do Elle sadržaja

Elle vam poklanja ekskluzivne ART OF TANNING Afrodita Professional proizvode

... ako se pretplatite na Elle! Postanite Elle godišnji pretplatnik jer prva 4 broja darujemo i šaljemo na kućnu adresu! Uz to, poklanjamo vam i VIP dar – neodoljive proizvode za sunčanje ART OF TANNING Afrodita Professional. Požurite jer prvih 10 pretplatnika osvaja VIP poklon!

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

▲ Povratak na vrh