Prošlo je 20 godina od smrti princeze Diane, a ovako je se danas prisjećamo

31.08.2017.

Princeza Diana je poginula u automobilskoj nesreći 31. kolovoza 1997., a svijet danas obilježava 20. obljetnicu tog događaja

Omiljena princeza napustila nas je u dobi od samo 36 godina, a svijet i danas tuguje za njom. Bila je poznata po svom dobročinstvu, tome da se nikad nije sasvim uklopila u kraljevsku obitelj već je uvijek percipirana kao dio naroda, ali i po svom sjajnom stilu. Dvadeset godina kasnije i dalje je pamtimo po tim vrlinama, a ako ste voljeli Lady Di u nastavku vam donosimo nekoliko načina na koje je se danas možete prisjetiti.

Pogledajte dokumentarni film o Dijaninom životu

Na hrvatskim će se televizijama danas prikazivati čak tri filma o Dijaninom životu. To su “Princess Diana: Her Life, Her Death, Her Truth”, “Diana: The Day The World Cried” i “Diana, Our Mother: Her Life And Legacy”, dok na Netflixu možete pogledati novi dokumentarni serijal u dva dijela “The Story of Diana”.

Pomozite nekome u nevolji

Diana je bila poznata po svom humanitarnom radu i voljela je pomagati drugima. Inspirirajte se njenim porivom da pomogne onima u nevolji i sami se prijavite na volonterski projekt, donirajte novac ili svoje stare stvari ili jednostavno uputite osmijeh strancu, pomozite nekome ponijeti stvari ili prijeći cestu jer je i to dovoljno da sebi i drugima uljepšate dan.

Posvetite joj svoju današnju odjevnu kombinaciju

Odličan stil također je nešto po čemu je Diana bila itekako poznata i to puno poznatija nego što je danas Kate Middleton. Njeno vjenčanje i raskošnu vjenčanicu koju su dizajnirali David i Elizabeth Emanuel gledalo je 750 milijuna ljudi diljem svijeta, dok je ono Kate Middleton i princa Williama gledalo 300 milijuna ljudi. No, i Dijanin svakodnevni stil bio je prepoznatljiv i obožavan od strane javnosti, ali i modnih urednika i kritičara koje je uvijek iznova oduševljava izborom ženskih odijela, zanimljivih košulja i haljina.

Slušajte Eltona Johna

Elton John i Lady Di bili su bliski prijatelji te ga je njezina smrt snažno pogodila. Zbog toga je odlučio sa svojim glazbenim partnerom Berniem Taupinom preraditi pjesmu “Candle In The Wind” koju su 1973. posvetili preminuloj Marilyn Monroe. Slavni pjevač je novu verziju pjesme otjpevao na Dijaninu pogrebu 6. rujna 1997.

Ako ste u blizini Londona posjetite izložbu “Diana: Her Fashion Story”

U palači Kensington trenutno je otvorena izložba “Diana: Her Fashion Story” na kojoj su izloženi neki od najpoznatijih odjevnih predmeta koje je princeza nosila kao što je primjerice plava baršunasta haljina u kojoj je plesala s Johnom Travoltom u Bijeloj kući 1985. godine. Neki komadi s izložbe su prvi put javno izloženi, a ako ste do 28. veljače iduće godine nađete u Londonu, sjetite se svratiti na ovu izložbu.

Piše: Nives Bošnjak
Foto: Profimedia / Getty

Pročitajte i...

Styling trik koji trendseterice obožavaju

Ne ulicama modnih metropola primijetili smo styling trik koji uvijek izgleda sjajno

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Kako ovoga ljeta izgledati otmjeno u kratkim hlačama?

Pogledajte kako naše omiljene trendseterice kombiniraju kratke hlače ovoga ljeta

Trendseterice obožavaju gingham uzorak!

Kako uklopiti popularni gingham uzorak u svakodnevne kombinacija?

Znamo tko će igrati posljednju Princezu Dianu u seriji „The Crown“!

Nismo ovo očekivale, ali čini se da bi moglo biti savršeno

▲ Povratak na vrh