Jeste li znali da možete odsjesti u kući iz serije ‘Sex Education’?

sex education
11.10.2021.

Ideja za buduća putovanja: bajkovita priroda i zanimljiva arhitektura serije 'Sex Education'

Već treću sezonu osvajaju nas simpatični likovi serije ‘Sex Education’ i njihovi ljubavni problemi, a ništa manje zanimljiv nije ni ambijent u kojem je serija snimana. Retro uređenje interijera daje dojam ugode i udobnosti, a sanjivi pejzaži vječne jeseni u bojama pozivaju na putovanje.

Scene iz izmišljenog Moordalea snimane su na različitim lokacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, pretežito na području Gloucestershirea, Herefordshirea i Monmouthshirea.

Jedna od najatraktivnijih lokacija svakako je kuća u kojoj žive Jean i Otis Milburn, a dobra je vijest da se u stvarnosti radi o B&B-u u kojem se može odsjesti. The Chalet se nalazi u mjestu Symonds Yat u dolini rijeke Wye, na granici Engleske i Walesa.

Vrlo romantična lokacija je Forest of Dean, šuma u koju Eric i Adam odlaze na piknik. Šuma mističnog izgleda nadahnula je pisce JRR Tolkiena i J.K. Rowling, a i više se puta pojavljivala na velikom ekranu – u filmovima ‘Star Wars: The Force Awakens’ i ‘King Arthur: The Legend of the Sword’.

Da Wales može imati pravi internacionalni ‘štih’ dokazuje i srednja škola osmišljena po uzoru na one viđane u američkim teen filmovima. Scene ispred srednje škole Mooredale High snimane su na od 2016. zatvorenom campusu Caerleon, sveučilišta u Walesu. Kada su se u raspored snimanja uplele restrikcije putovanja zbog pandemije, južni Wales je ‘uskočio’ i predstavljao Nigeriju kamo Eric odlazi na vjenčanje rođaka, a čak je dopremljen i pravi afrički pijesak.

Ipak, ono što nas je najviše zaintrigiralo jest netaknuta priroda, bujno zelenilo i arhitektura s dugom poviješću, pa ove lokacije svakako stavljamo na naš ‘bucket list’ i u međuvremenu vježbamo velški: ‘Bore da!’

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

stella mccartney

Stella McCartney i ekipa serije 'Sex Education' snimili genijalnu kampanju o važnosti samopregleda dojki koju morate pogledati

Dizajnerica i glumci hit serije na duhovit su nas način podsjetili na važnost brige o zdravlju

matera

Putevima Jamesa Bonda: Matera na jugu Italije oduzima dah

Nekoć jedan od najsiromašnijih dijelova Italije, danas je destinacija koju mnogi žele posjetiti

wes anderson

Baš kao na filmu: Želimo putovati ovim vlakom koji je uredio redatelj Wes Anderson

Kada kažemo da je samo putovanje destinacija, na ovo mislimo

Tko je misteriozna 067 iz megapopularne serije 'Squid Game'?

HoYeon Jung ima dosta iskustva na modnim pistama, a sada osvaja i ekrane

Pet filmova zbog kojih ćete poželjeti otputovati na jug Francuske

Ovi divni filmovi naveli su nas da počnemo sanjariti o romantičnom jugu Francuske

Dear Reader, teaser za novu sezonu 'Bridgertona' je stigao!

Otkako je još u siječnju najavljena nova sezona 'Bridgertona', vijesti o njoj bile su pravi 'rollercoaster' emocija', a sada napokon znamo što očekivati

▲ Povratak na vrh