Magična privlačnost Caprija

05.06.2021.

Mirisi citrusa bude nam želju za putovanjem do plavetnila Caprija...

Stjenovit otok u napuljskom zaljevu posjetitelje privlači već stoljećima svojom dramatičnom obalom i prekrasnim krajolicima. Rimski car August ovdje je dao izgraditi hramove, vile, akvadukte i vrtove, a po njemu su nazvani botanički vrtovi iz kojih se širi predivan pogled na more, vrh Monte Solaro i Faraglione.

Prvi turisti zabilježeni su u 17. stoljeću, a danas su među njima mnogi bogati i slavni koji najčešće otok obilaze svojim jahtama, pa se usidre u Marini Grande ili Marini Piccoli. Početkom dvadesetog stoljeća, Capri je nadahnuo impresionističku skladbu Claudea Debussyja “Les Collines d’Anacapri”, a u drugoj polovici stoljeća ovdje je snimljena nekolicina talijanskih filmova. Zvijezde poput Sophie Loren i Liz Taylor bile su viđene gošće, a Capriju slavni turisti među kojima su Beyonce, Mariah Carey i Tom Hanks ne mogu odoljeti ni danas. Omiljena okupljališta preko dana su plaže na stijenama sa suncobranima, a u večernjim satima to je Piazzetta, maleni trg prepun barova s odličnom atmosferom.

Osim uživanja u suncu i valovima, goste privlače i izleti brodovima koji ih vode do impozantnih stijena Faraglioni koje se uzdižu iz mora, Modre špilje (Grotta Azzurra) ili se spuštaju iz Augustovih vrtova strmom šetnicom Vie Krupp.

Što bi bio posjet Italiji bez fantastične gastronomije? Osim obaveznog limoncella, svaki restoran nudi i poznatu salatu Caprese, nazvanu po otoku, od svježih rajčica, mozzarelle i bosiljka.

Zbog svega navedenog, Capri nam je visoko na listi želja za buduća putovanja!

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Muči li vas sindrom varalice?

Zdrava doza nježne samokritike ključna je za naš profesionalni i osobni razvoj, ali ponekad nas vlastiti previsoki kriteriji mogu početi gušiti, čak i kad nam svijet poručuje da nam zaista dobro ide. Što je sindrom varalice i kako se riješiti osjećaja da nikada nismo dostatne?

Girl power: Anica Tomić o moći kazališta, cinizmu i altruizmu

Upoznajte Anicu Tomić čija je moderna interpretacija 'Orfeja i Euridike', njezina prva režija opere, oduševila publiku zagrebačkog HNK

Novi listopadski Elle je na kioscima!

Odlučili smo da nam u ovom broju mantra bude radost, da svakom stranicom otvaramo apetite, budimo znatiželju, rasplamsavamo strasti... Pridružite se našem nepokolebljivom optimizmu i uz novi Elle pronađite tisuću razloga za dobro raspoloženje, smijeh i uživanje. Za uvertiru, svim čitateljima poklanjamo izniman beauty dar, superučinkovitu masku za blistavu i zdravu put Filorga Meso-Mask, izravno inspiriranu tretmanima mezoterapije

Dvorci i rezidencije iz serije 'The Crown': Donosimo ideje za neka buduća putovanja

Raskoš scenografije serije 'The Crown' u stvarnom životu

barbara kurtović

O modi, stilu i inspiraciji s Barbarom Kurtović čije cool kombinacije volimo pratiti

Splitska fashionistica koja stoji iza Instagram profila @bkpurplelove ima super stil, a odakle crpi inspiraciju, koji su joj omiljeni modni dodaci te kako kombinira Borboleta narukvice iz Elle ljetnog paketa otkrila nam je u blic intervjuu

▲ Povratak na vrh