Magična privlačnost Caprija

13.11.2020.

Mirisi citrusa bude nam želju za putovanjem do plavetnila Caprija...

Stjenovit otok u napuljskom zaljevu posjetitelje privlači već stoljećima svojom dramatičnom obalom i prekrasnim krajolicima. Rimski car August ovdje je dao izgraditi hramove, vile, akvadukte i vrtove, a po njemu su nazvani botanički vrtovi iz kojih se širi predivan pogled na more, vrh Monte Solaro i Faraglione.

Prvi turisti zabilježeni su u 17. stoljeću, a danas su među njima mnogi bogati i slavni koji najčešće otok obilaze svojim jahtama, pa se usidre u Marini Grande ili Marini Piccoli. Početkom dvadesetog stoljeća, Capri je nadahnuo impresionističku skladbu Claudea Debussyja “Les Collines d’Anacapri”, a u drugoj polovici stoljeća ovdje je snimljena nekolicina talijanskih filmova. Zvijezde poput Sophie Loren i Liz Taylor bile su viđene gošće, a Capriju slavni turisti među kojima su Beyonce, Mariah Carey i Tom Hanks ne mogu odoljeti ni danas. Omiljena okupljališta preko dana su plaže na stijenama sa suncobranima, a u večernjim satima to je Piazzetta, maleni trg prepun barova s odličnom atmosferom.

Osim uživanja u suncu i valovima, goste privlače i izleti brodovima koji ih vode do impozantnih stijena Faraglioni koje se uzdižu iz mora, Modre špilje (Grotta Azzurra) ili se spuštaju iz Augustovih vrtova strmom šetnicom Vie Krupp.

Što bi bio posjet Italiji bez fantastične gastronomije? Osim obaveznog limoncella, svaki restoran nudi i poznatu salatu Caprese, nazvanu po otoku, od svježih rajčica, mozzarelle i bosiljka.

Capri nam je visoko na listi želja za buduća putovanja, a inspirirao je i modni editorijal koji možete pronaći u rođendanskom broju Elle studeni 2020.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Pogledajte "making of" video Elle modnog editorijala snimanog na ulicama Londona

Novi editorijal ultimativna je modna inspiracija koju možete pronaći u novom broju časopisa Elle!

Magična privlačnost sjevera

Sasvim drugačija romantika s pogledom na Auroru Borealis i strme planine

Prosinačko izdanje časopisa Elle vas čeka na kioscima

Ove sezone in su lanci – na torbicama, cipelama i kaputima, a na stranicama novog broja Ellea trudimo se pokrenuti lančanu reakciju dobrog raspoloženja - usprkos svim trenutnim izazovima!

Njezino veličanstvo čipka

Ženstvena, romantična, po potrebi i fatalna.

Neodoljive romantične bluze

Izdvojili smo iz high street ponude najslađe bluze s volanima, čipkastim ovratnicima, mašnama i puf rukavima

U fokusu: kožne hlače

Zaboravite na kožni catsuit jer stižu cullottes!

▲ Povratak na vrh