Uvijek predivna Amalfijska obala

15.10.2020.

La bella Italia... tako blizu, a trenutno tako daleko!

Hrana, vino, arhitektura, umjetnost, urbanizam, dizajn, stil života… sve nas u Italiji oduševljava. I dok čekamo povoljnija vremena, inspiriramo se starim (tuđim) fotografijama opuštenih i suncem obojanih godišnjih odmora i prekrasnih destinacija.

Jedna od takvih je i Amalfijska obala, koja svake godine privlači tisuće turista, a među njima i one slavne (od Jackie Kennedy, Piercea Brosnana, Bradleya Coopera, Karlie Kloss, Will Smith i Beyonce, među ostalima). To nas ne čudi, jer se Amalfijska obala sa svojim strmim padinama i pastelno obojenim kućama od 1997. nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

View this post on Instagram

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Stara šetališta koja povezuju mjesta ili cesta koja vijuga kroz krajolik odličan su način za razgledavanje, a mnogi poznati gosti dolaze i privatnim jahtama. Amalfi, Ravello i Positano najzvučnija su mjesta na tom dijelu obale, a posjetiteljima nude dašak filmskog glamura (mnogobrojni su filmovi ovdje bili snimani), dok ispijaju limoncello koji se proizvodi od lokalnih limuna i uživaju u talijanskim specijalitetima. Osim uspomena i fotografija, kući mogu ponijeti i raznobojnu keramiku iz Vietrija.

Dok se tješimo fotografijama, zamišljamo vlastite romantične filmske scene i stavljamo Amalfijsku obalu na vrh top liste budućih putovanja.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (beyonce)

Pročitajte i...

Stvarna mjesta na kojima ćete se osjećati kao da se nalazite u filmu Wesa Andersona

Jarke boje poput narančaste, tirkizne i ružičaste, simetrija, nostalgija za prošlim vremenima u starim vlakovima, telefonskim govornicama i zaboravljenim prometnim znakovima, hoteli i svjetionici...

Raj na zemlji: Palawan

Nije čudo da je ovaj prekrasni filipinski otok dobio nagradu 'Travel + Leisure's Best Awards 2020' za “najbolji otok na svijetu”: njegova je obala prepuna idiličnih snježno bijelih plaža s kristalno čistim morem, a za posebni dojam tu su dramatične vapnenačke litice…

Hvar proglašen jednim od najboljih otoka na svijetu

Condé Nast Traveler objavio je top listu svjetskih otoka, a među njima je i naš najsunčaniji otok

U ovom chic hotelu na Santoriniju se definitivno vidimo

Tko kaže da ne možemo već početi planirati buduće zaslužene odmore?

Maštamo o chillanju uz ove bazene

Inspirativne lokacije za odmor iz snova

▲ Povratak na vrh