Iako smo mi već znali da je TOP, na listi najljepših europskih plaža nalazi se i jedna u Hrvatskoj

25.02.2021.

Ovaj nas popis poziva na sanjarenje usred radnog dana

Magazin za ljubitelje putovanja, Conde Nast Traveller objavio je inspirativnu listu najljepših plaža u Europi, a među 15 odabranih je i najpoznatija hrvatska plaža – Zlatni rat u Bolu na otoku Braču. Autor je ističe kao popularno odredište za windsurfing, parasailing s Vidove gore, ali i obiteljsku destinaciju za brčkanje u moru i odmaranje u sjeni borova. Ova lista podsjetnik je na sretne ljetne dane, šum valova i miris borova koje ne možemo dočekati, a naveo nas je na maštanje i o drugim destinacijama koje bismo mogli uvrstiti na popis želja za buduća putovanja.

Od plaža u susjedstvu navodi se Sv. Stefan u Crnoj Gori, a od grčkih plaža odabrane su čak tri: Seitan Limania na Kreti, Kleftiko na Milosu i Porto Katsiki na Lefkadi.

Butterfly Valley u Turskoj, Spiaggia Grande u Positanu i Cala Coticcio na Sardiniji, Praia do Carvalho u Portugalu, Cala Macarella na Menorci i Playa de ses Illetes na Formenteri, Santa Giulia na Korzici i Calanque d’en Vau u francuskom Cassisu svojim nas tirkiznim morima također nas navode na razmišljanje o ljetu, a premda možda prehladne za kupanje čak i u toplijim mjesecima, Luskentyre u Škotskoj i Kvalvika u Norveškoj doista su prekrasne. U nastavku pogledajte predivnu galeriju fotografija koja nas nadahnjuje za neka buduća istraživanja i uživanja.

Piše: K.S.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Ana Rucner u čarobnoj ulozi od koje zastaje dah – negdje između mora i zvijezda

„Doživljaj otoka iz jednog sasvim drugog kuta i pogled iz perspektive čovjeka koji ga odlično poznaje, kompletno su promijenili moju dosadašnju sliku o ovom najvećem dalmatinskom otoku.“

Julie Sariñana zna kako izgledati chic na plaži

Budite stylish na godišnjem odmoru

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

The Guardian uvrstio 5 hrvatskih plaža na listu najljepših!

Prestižni časopis izbacio godišnju listu

20 heklanih kupaćih kostima koje ćete obožavati

Pronašli smo najljepše heklane kupaće kostime iz aktualne ponude

▲ Povratak na vrh