RDcode ruksaci inspirirani gradskim pločnicima

12.11.2019.

Nova kolekcija

Koraci koji hodaju ulicama po grafitno sivim pločnicima natopljenima prvom jesenskom kišom, na neki proustovski način stvaraju nove spoznaje, nove perspektive.
Kao neizostavni, urbani element svih istinskih metropola, pločnici od grafitnih kamenih kocki, uglavnom satkani od uredno posloženog kamena, a ponekad u nepravilnim dimenzijama, tvore raznoliki mozaik urbanog života. U svojoj urednosti kao i u nepravilnosti preobraženi su u nosive volumene.
Promatrajući boje kamena u svim vremenskim mjenama, spektar boja koje poprima njihova površina, sve memorije i korake urezane u njih, stvoren je cijeli jedan kaleidoskop urbanih sjećanja.
Nepravilnosti i nesavršenosti ne postoje, sve je dio arhitektonsko-urbanog sklada. Taj urbani background RDcode je preobrazio u torbe i ruksake čija površina dočarava kockaste pločnike. Na način da su uredne kocke preobražene u nepravilnosti i nesavršenosti kako bi dočarale svu složenost našeg hoda. Njihove se linije presijecaju.
Tamo gdje su na stvarnim pločnicima kocke pravilno poredane, RDcode ih namjerno čini nepravilnima, kako bi između njihovih čvrsto urezanih granica umetnuo memorije, vrijeme, stvarne korake, osjećaje…U ovoj dizajnerskoj priči RDcode ih dočarava kroz grafitno sivu i crnu kao basic RDcode boje, no u kaleidoskopu su i kobaltno plava, tamno smeđa, pa čak i crvena boja kao kontrast tamnim gradskim pločnicima.

Fotografije: RDcode

Pročitajte i...

ELLE Intervju: Mirjam Krajina, dizajnerica novih "it" torbi RAW BAG

O inspiraciji i ideji za novu kolekciju RAW BAG popričali smo s modnom dizajnericom Mirjam Krajinom

Koje će torbe na proljeće nositi sve trendseterice?

Napokon ćemo moći ponijeti sa sobom baš sve što nam treba!

Acne Studios i Mulberry su predstavili preslatku kolekciju torbi

Suradnja kombinira klasične stilove dviju modnih kuća

Najmekši accessoire: jastučasti trend cipela i torbi

Za najudobniju jesen koju možemo zamisliti

CLIC torbe iz Lancela su novi „must-have“ modni dodatak!

Lancel je drugačiji - ne obraća pozornost na konvencije, a ipak ne zanemaruje 143 godine svoje povijesti

▲ Povratak na vrh