RDcode ruksaci inspirirani gradskim pločnicima

12.11.2019.

Nova kolekcija

Koraci koji hodaju ulicama po grafitno sivim pločnicima natopljenima prvom jesenskom kišom, na neki proustovski način stvaraju nove spoznaje, nove perspektive.
Kao neizostavni, urbani element svih istinskih metropola, pločnici od grafitnih kamenih kocki, uglavnom satkani od uredno posloženog kamena, a ponekad u nepravilnim dimenzijama, tvore raznoliki mozaik urbanog života. U svojoj urednosti kao i u nepravilnosti preobraženi su u nosive volumene.
Promatrajući boje kamena u svim vremenskim mjenama, spektar boja koje poprima njihova površina, sve memorije i korake urezane u njih, stvoren je cijeli jedan kaleidoskop urbanih sjećanja.
Nepravilnosti i nesavršenosti ne postoje, sve je dio arhitektonsko-urbanog sklada. Taj urbani background RDcode je preobrazio u torbe i ruksake čija površina dočarava kockaste pločnike. Na način da su uredne kocke preobražene u nepravilnosti i nesavršenosti kako bi dočarale svu složenost našeg hoda. Njihove se linije presijecaju.
Tamo gdje su na stvarnim pločnicima kocke pravilno poredane, RDcode ih namjerno čini nepravilnima, kako bi između njihovih čvrsto urezanih granica umetnuo memorije, vrijeme, stvarne korake, osjećaje…U ovoj dizajnerskoj priči RDcode ih dočarava kroz grafitno sivu i crnu kao basic RDcode boje, no u kaleidoskopu su i kobaltno plava, tamno smeđa, pa čak i crvena boja kao kontrast tamnim gradskim pločnicima.

Fotografije: RDcode

Pročitajte i...

amber valletta

Sentimentalna priča o održivoj modi: Karl Lagerfeld x Amber Valletta

Muza odala počast slavnom dizajneru novom kolekcijom torbi od održivih i inovativnih materijala

Najpoželjnija 'shopper' torba sezone govori više od riječi

Predimenzionirane torbe predmet su obožavanja već sezonama, a isti trend nastavit će se i ovog proljeća, ali u jednoj sasvim posebnoj izvedbi

Louis Vuitton Fornasetti

Neobična modna suradnja Louisa Vuittona i Fornasettija

Kreativni dijalog između modne kuće i atelijera spaja antičku umjetnost i suvremeni dizajn

Najbolje torbe i torbice za sezonu jesen/zima 2021.

Na modnim pistama prodefilirale su velike, male, lakirane i fluffy, inovativne i vintage, a ono što možemo zaključiti o trendovima za predstojeću sezonu može se svesti pod postmodernističku krilaticu - 'Anything goes!'

ELLE Intervju: Mirjam Krajina, dizajnerica novih "it" torbi RAW BAG

O inspiraciji i ideji za novu kolekciju RAW BAG popričali smo s modnom dizajnericom Mirjam Krajinom

▲ Povratak na vrh