Rendez-vous francuskih i hrvatskih glazbenika

Rendez-vous
01.06.2015.

Mauve Lunel i Ohnokono na 2. Festivalu Željezara

Prvog tjedna lipnja Rendez-vous – Festival Francuske u Hrvatskoj će kroz projekt European Music Incubator povezati francusku kantautoricu Mauve Lunel i hrvatskog glazbenika Ohnokono u kreativnu suradnju prilikom koje će ujediniti svoje glazbene ideje i proizvesti novi koautorski glazbeni proizvod.

Glazbenici će boraviti na rezidenciji u sklopu drugog Festivala Željezara u Sisku, gdje će održati dva koncerta u Institutu Željezara: u srijedu 3. lipnja u 20 sati (Mauve Lunel) i u četvrtak 4. lipnja u 20 sati (Ohnokono), a zajednički će koncert održati na događanju MIMO, 7. lipnja 2015. u 20:00 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Rendez-vous

 

Koprivničanin Konrad Mulvaj bio je basist kultnog sastava Overflow, a u European Music Incubatoru će sudjelovati pod pseudonimom Ohnokono. Nekadašnji punk-rocker se od bendovskog angažmana i teške distorzije okrenuo za 180 stupnjeva kako bi uplovio u solističke electro vode i pritom pokazao da mu je višegodišnje iskustvo sviranja uživo, u bendu donijelo kvalitetnu podlogu za smisleno eksperimentiranje i stvaranje sofisticirane klupske glazbe, istovremeno plesne i atmosferične.

Mauve Lunel je odrastala u obitelji kreativaca koji se bave grafičkim umjetnostima i tekstilnim dizajnom. Stoga nije čudno da svoju glazbu, glas i poeziju, želi nesebično podijeliti sa svima. Njezine pjesme pletu soundtrack skitnice koja je posljednjih godina lutala od Montreala preko Pariza do New Delhija. Biti će zanimljivo čuti rezultat kreativne suradnje ovih glazbenika!

Drugo izdanje Festivala Željezara održat će se od 1. do 7. lipnja 2015. godine na različitim lokacijama grada Siska, no većina festivalskog programa odvijat će se u industrijskoj zoni nekadašnje tvornice – Institutu Željezara, naselju Caprag, te okolnim javnim prostorima.

Program ovogodišnjeg Festivala Željezara jest umjetnički i aktivistički, i rezultat je cjelogodišnje suradnje festivalskih partnera – profitnih i neprofitnih organizacija u području kulture: umjetničke organizacije Nevidljivi Sisak, Galerije Miroslav Kraljević, kreativne agencije Lab 852, KontraAkcije, umjetnika Marijana Crtalića i kustosice Nataše Kadin. U sedam festivalskih dana održat će se brojne radionice, umjetničke rezidencije, predavanja, performansi, tribine, izložbe, predstavljanja istraživačkih studija, različiti tematski obilasci grada Siska te nekoliko glazbenih izvedbi.

European Music Incubator je dugoročni projekt međunarodne kulturne suradnje kojim je predviđena uspostava europskog sustava mentorstva i podrške za razvoj karijera mladih glazbenika. Voditelj projekta je francuska organizacija Trempolino iz Nantesa dok su udruga Nevidljivi Sisak, organizator Festivala Željezara, tvrtka Lab 852 i Vibra (projekt MIMO) jedni od partnera.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Bijele noći u Zagrebu

Održana prva Bijela noć u Zagrebu

Građani uživali u brojnim umjetničkim intervencijama i kulturnim događanjima

Umjetnik Lonac ponovno crta u Zagrebu

Veliki zidni mural u sklopu programa Bijela noć

Rendez-vous

Predstavljen program Bijele noći

Velika kulturna manifestacija u Zagrebu ujedinit će na jednu noć brojne umjetničke intervencije i kulturna događanja

Les Balochiens

Francuski plesnjak na glavnom zagrebačkom trgu

USKORO 14. srpnja Trg bana Jelačića postaje veliki plesni podij: uz Les Balochiens, s prolaznicima će zaplesati Nicolas Quesnoit

Druženje s Yves Saint Laurentom

U opuštenoj atmosferi zagrebačkog Tuškanca te u sklopu Rendez-vous festivala u Hrvatskoj, otvoren je slavljenički, peti ELLE Fashion Film Festival koji je okupio brojna poznata lica

Rendez-vous festival u Šibeniku

Rendez-vous festival u Šibeniku

Festival Francuske u Hrvatskoj i ovaj tjedan donosi bogat program

▲ Povratak na vrh