Retrogradna bi Venera mogla raditi zbrku u vašem ljubavnom životu ovoga proljeća

20.05.2020.

Znamo za opasnosti retrogradnog Merkura, ali i Venera svako toliko krene u pogrešnom smjeru… što poduzeti, a što nipošto ne poduzeti u nadolazećem periodu?

Ako ste u posljednjih tjedan dana doživjele salijetanja ljudi iz svojih predživota ili vas svrbi prstić da i same pošaljete poruku nekome s kime već neko vrijeme niste u kontaktu, to bi mogao biti učinak aktualne retrogradne Venere koja će nam unijeti zbrku u već ionako turbulentno proljetno vrijeme. Možda ste upoznale nekoga novoga i mašta vam je počela raditi svašta i prije nego što ste zapravo dobile prave informacije o osobi? Budite pažljive, astrologija upozorava da bi nam prosudba mogla biti ozbiljno zamagljena…

Ljubav natraške  

Period retrogradne Venere započeo je 13. svibnja i trajat će do 25. lipnja, a inače se događa svakih 18 mjeseci, iako dobiva znatno manje PR-a od retrogradnog Merkura koji radi kaos triput godišnje. Retrogradna Venera, kao i Merkur, zapravo je optička iluzija koja nastaje kad se ljubavni planet nađe s iste strane Sunca u svojoj orbiti s našim pa se iz Zemljine perspektive čini da se kreće u suprotnom smjeru. No, što to znači za naše astrološke živote, osobito sada kad smo već proljetno omamljene..?

Astrologinja Alice Bell kaže da retrogradna Venera može imati dalekosežne učinke na naše odnose: «Kad se čini da se Venera kreće natraške u orbiti, sve kvalitete koje Venera utjelovljuje usporavaju se i usmjeravaju prema unutra. Venera predstavlja naš ljubavni život i kako se socijaliziramo pa tijekom retrogradnog perioda, ova područja života postaju manje jasnima.»

Lost in Communication

Kako se ova retrogradna Venera događa u Blizancima, kojima vlada Merkur, moguće su poteškoće u komunikaciji s našim «drugim polovicama» i Bell sugerira da budemo otvorenije u vezi svojih osjećaja: «Možete naići na tenzije u odnosima koje ćete morati proraditi.» Astrolozi upozoravaju da budemo osobito pažljive kada je riječ o ponovnom povezivanju s bivšim partnerima u ovom periodu: «Nemojte žuriti natrag u prošle veze, radije iskoristite ovaj period kao priliku da zatvorite to poglavlje i nastavite dalje sa svojim životom.»

A što se tiče novih odnosa, sada nije trenutak za brzanje: «Kako će Venera doći u kontakt s Neptunom tijekom ovog razdoblja, mogle biste se uhvatiti kako maštate o budućnosti s nekim koga ste tek upoznale i oblikujete priču u glavi o tome kako će se stvari odviti. Pokušajte vidjeti ovaj odnos jasno, onakav kakav jest, a ne onakav kakav biste voljele da bude.»

Imajte strpljenja

Pored našeg ljubavnog života, retrogradna Venera mogla bi utjecati i na naša prijateljstva te bismo mogle biti manje zainteresirane za druženje u ovom periodu: «Moglo bi vam biti teže pričati o lakim temama s prijateljicama i sitnice bi vas mogle iritirati. Ako imate prijateljicu koja vam možda ne želi sasvim dobro, mogle biste se odlučiti rastati od nje, a pored toga što bi vam bivši partneri mogli ulijetati s pokušajima da se ponovno povežete, ista bi se stvar mogla dogoditi i s prijateljicama i prijateljima iz prošlosti.»

Posvetite se sebi

Retrogradna Venera dobar je trenutak da se posvetimo sebi: «Gledajte na retrogradnu Veneru kao priliku za pozitivnu transformaciju. Dana vam je prilika da popravite ponašanja i nesigurnosti koje vam ne dopuštaju da realizirate svoj potencijal. Ako se osjećate nezadovoljno svojim ljubavnim životom, možda trebate osnažiti svoje samopouzdanje kako biste privukle bolje partnere.»

Ovaj period treba iskoristiti za razmišljanje o osobnim ciljevima, osobito uključujući kreativne ambicije: «Kako je Venera također povezana s umjetnošću, mogle biste se vratiti starim projektima ili iskoristiti ovo vrijeme da razmislite o smjeru u kojem želite ići sa sljedećim projektom. Usmjerite pozornost na sebe i ono nad čime zaista možete imati kontrolu.»

Piše: Ana Fazekaš

Fotografija: Instagram

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

nova serija nastala po knjizi autorice Liane Moriarty

Ako obožavate Big Little Lies imamo sjajne vijesti za vas

Jedva čekamo jedva čekamo jedva čekamo!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

Do super forme s Gisele Bündchen

Brazilska manekenka pokazala je svoj tipičan trening

▲ Povratak na vrh