Rezultati ankete otkrivaju da gotovo polovica muškaraca misli da su žene ‘izmislile’ razliku u plaći

03.04.2019.

Je li to sve samo "Fake News"?

Prema rezultatima novog istraživanja koje je prikupilo glasove 8.566 odraslih Amerikanaca, a objavio ih je TIME časopis, 46 posto muškaraca vjeruje da je razlika u plaćama između žena i muškaraca “izmišljena da služi političkoj svrsi”, a ne “legitimni problem”. I 24 posto muškaraca u dobi od 18 do 34 godine slaže se da su medijska izvješća o nejednakim plaćama muškaraca i žena “lažne vijesti”.

 

Istraživanje je također tražilo od ljudi da označe ono što smatraju najvećim razlozima za razlike u plaćama. Rezultati su pokazali da žene navode seksizam i nesvjesnu pristranost, dok su muškarci rekli da žene rade manje sati i da izabiru karijere koje ne plaćaju toliko koliko plaćaju karijere koje izabiru muškarci.

 

 

Ali to nije sve! 58 posto muškaraca izjavilo je da su prepreke koje su “možda otežale ženama da napreduju u prošlosti” sada “uvelike nestale”. U stvarnosti, Ured za popis stanovništva SAD-a izvještava da Amerikanke zarađuju 81 cent za svaki dolar koji muškaraca u prosjeku zaradi, i da se jaz povećava kada se radi o Afroamerikankama.

 

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Giphy

Pročitajte i...

Island je prva zemlja u kojoj je ilegalno muškarcima isplaćivati veće plaće nego ženama

Od 1. siječnja je na Islandu na snagu stupio zakon prema kojem je protuzakonito muškarcima isplaćivati veće plaće nego ženama

Samo 2-5 posto Hrvata dugoročno vježba!

Nedavno je istraživanje otkrilo kako 80 posto naših građana razumije važnost tjelesne aktivnosti, no samo ih neznatan dio prakticira tjelovježbu dugoročno

Ženski marš na Washington privukao brojne poznate

Koja su slavna lica podržala veliki prosvjed za ženska prava?

10 ljetnih pitanja za 10 influencerica: Ana Bacinger

Što je za nju savršen ljetni odmor, od čega se sastoji njezina beauty rutina za toplije mjesece i još štošta saznajte u Aninoj ediciji ”10 ljetnih pitanja za 10 influencerica"

▲ Povratak na vrh