Riccardo Tisci će dizajnirati kostime za operu Marine Abramović

21.02.2019.

Nova umjetnička suradnja

Kreativni direktor modne kuće Burberry, Riccardo Tisci osmisliti će kostime za njezinu operu “Sedam smrti”, koju izvodi renomirana umjetnica Marina Abramović. Premijera će se održati 2020. godine u Münchenskoj operi, a poslije premijere u Njemačkoj opera će biti prikazana u Londonu, Berlinu i Moskvi.

 

 

Riccardo i Marina prijatelji su već dugi niz godina. “Dajem punu slobodu Riccardu. Naša suradnja temelji se na povjerenju ”, izjavila je umjetnica. Opera “Sedam smrti” je originalan rad Abramović, a prikazivati će lik Marije Callas kako umire u raznim ženskim ulogama iz različitih opernih djela.

 

 

U operi će se pojaviti Marina u ulozi svog heroja, Callas, umirući u operama poput “Madame Butterfly” i “Tosca”. Tisci će odjenuti Marinu, kao i druge likove.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

DA2 Film Festival donosi ekskluzivne premijere dokumentaraca o Marini Abramović, Gian Lorenzu Berniniju, Alvaru Aaltu i Bjarkeu Ingelsu

Drugo izdanje filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi otkriva priče o značajnim svjetskim kreativcima i njihovim djelima, a održat će se online od 20. do 27. listopada

Ekskluzivno u Cinestaru do kraja godine čak četiri klasika Royal Opera Housea

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema te u CineStar kinima Rijeka i Split pogledajte balete Giselle i Orašara te opere Manon Lescaut i Macbeth!

Evo što se dogodi kad se spoje genijalni mozgovi Marine Abramović i Riccarda Tiscija

Ne možemo prestati buljiti u Tiscijevu kostimografiju za posljednji projekt Marine Abramović

Što čeka Givenchy nakon odlaska Clare Waight Keller?

Igra modnih glazbenih stolica nastavlja se unatoč trenutnoj situaciji!

Kendall i sestre Hadid u divnoj Burberry kampanji

Je li ovo "it" kampanja sezone proljeće/ljeto 2020.?

▲ Povratak na vrh