Već ste prekršili sve svoje novogodišnje rezolucije? Nema veze, imamo bolje ideje!

13.02.2021.

Ne zamjerajte si previše, planovi su vam ionako bili suviše ambiciozni. Umjesto dramatičnim potezima, u smjeru boljeg života krenite malim ali efikasnim koracima, uz pomoć savjeta iz knjige “Ljubav prema nesavršenom”

Autor knjige, budistički redovnik Haemin Sunimu, pun je mudrih savjeta koji našu svakodnevicu mogu učiniti daleko podnišljivijom nego što trenutno jest. “Ne razmišljajte predugo i ne ljutite se na druge predugo”, samo je jedan od sjajnih savjeta s njegove liste… A ovo su ostali:

  • PRESTANITE OČEKIVATI  SAVRŠENSTVO. I OD SEBE I OD DRUGIH

Ljudi oko vas nisu ono što ste mislili da jesu i to vas sve više frustrira, ljuti i razočarava? Imajte na umu da ni vi niste bez mana, te da je najveća životna zrelost prihvatiti i sebe i ljude oko sebe – onakve kakvi jesu. “Iako svijet u kojem živimo sačinjava toliko toga što je nesavršeno, ne možemo ga ne voljeti. Kako duhovno sazrijevamo, prirodno se u nama razvija više empatije te pokušavama sagledati situacije i iz gledišta drugih ljudi. To nas uči da prihvaćamo nesavršenosti u drugima i u sebi na nježniji i suosjećajniji način. Kao što majka voli svoje dijete, bez obzira na sve. Ključ sreće leži u empatiji.”, objašnjava Sunim.

  • PRESTANITE ANALIZIRATI DO IZNEMOGLOSTI

“U Koreji postoji izreka: Razmišljaj dugo i često ćeš donijeti lošu odluku. Ako previše razmišljate i brinete se prije nego što nešto učinite, vaš će brod otići u brda umjesto u more. S vremena na vrijeme treba vjerovati svojoj intuiciji i krenuti u smjeru koji vi smatrate pravim.”

  • DOPUSTITE I NEGATIVNIM EMOCIJAMA DA ODRADE SVOJ ZADATAK

“U svačijem životu naći će se netko tko je učinio nešto neoprostivo. Znamo da im trebamo oprostiti zbog nas samih, a ne ostajati puni mržnje i bijesa. No dajte si vremena. Ne pokušavajte prebrzo oprostiti toj osobi. Prvi korak prema iscjeljivanju duboke emocionalne rane jest prepoznati i prihvatiti svoje osjećaju onakve kakvi jesu: užareni bijes i mržnja. To su prirodni pokušaji uma da povuče jasnu granicu između nas i te osobe. Oni djeluju kao zaštitni zid dopuštajući našem ranjivom ja da zacijeli. I postane spreman za oprost. “

Piše: Jasmina Rodić

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Sjajni savjeti Jennifer Aniston koje ćemo uvrstiti na listu novogodišnjih rezolucija

„Idite na psihoterapiju. Riješite se sranj...iz svoje prošlosti, očistite se od svih mentalnih toksina i buke, ne gubite živce oko sitnica...“ Hvala, draga naša Rachel!

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

▲ Povratak na vrh