Savršeno ljetno osvježenje: veganski sladoled!

09.07.2020.

Svako ljeto iznova zavirimo u kuharicu gastro blogerica Virpi Mikkonen i Tuulie Talvio, posvećenu najfinijim slasticama bez rafiniranih šećera i glutena!

SLADOLEDNA KREMA OD ČOKOLADE I MENTE

Treba vam nešto ‘mentolasto’, ali ne želite čekati? Ova je ljepotica začas gotova! 

Za 2 osobe: 

1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mlijeka (odležala u hladnjaku preko noći)

2 smrznute banane

1 žličice spiruline, po želji (za boju)

1 žlica javorovog sirupa ili drugog zaslađivača

šaka svježih listova metvice

kap ekstrakta paprene metvice

1/3 šalice (80 ml) komadića sirovih zrna kakaa ili naribane sirove/ tamne čokolade

 

Otvorite limenku kokosovog mlijeka, izvadite gustu bijelu kremu i stavite je u blender. Dodajte banane, spirulinu ako je upotrebljavate, javorov sirup, listove svježe mente i ekstrakt paprene metvice pa miksajte dok ne postane glatko. Po potrebi stružite sadržaj sa stijenki blendera prema sredini. Probajte i po želji dodajte još zaslađivača ili metvice. Dodajte oko dvije trećine komadića kakaovih zrna i nježno umiješajte žlicom. Razdijelite u zdjelice, pospite preostalim komadićima kakaovih zrna i uživajte!

 

SLADOLED OD MALINA I BIJELE ČOKOLADE

Kombinacija bajkovite bijele čokolade i svježeg okusa malina oborit će vas s nogu – vjerujte nam.

Za  4 osobe:

3/4 šalice (180 ml) indijskih oraščića (namočenih preko noći ili barem 4 sata)

1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mlijeka

1/2 šalice (120 ml) naribanog sirovog maslaca od kakaa

3 žlice javorovog sirupa ili drugog zaslađivača

1 žličica ekstrakta vanilije

1 šalica (240 ml) svježih ili

zamrznutih malina

 

Ocijedite i isperite indijski oraščiće pa ih stavite u blender s kokosovim mlijekom, kakao maslacem, javorovim sirupom i vanilijom. Miksajte dok ne postane kremasto i glatko. Probajte pa dodajte još vanilije ili zaslađivača, po želji.

S aparatom za sladoled:

Ulijte mješavinu u aparat i pripremite sladoled prema uputama proizvođača. Netom prije nego što je sladoled gotov, dodajte maline. Poslužite odmah ili premjestite u posudu koju možete staviti u zamrzivač, pokrijte i držite u zamrzivaču do posluživanja. Prije posluživanja pustite da otpusti barem 10 do 15 minuta.

Bez aparata za sladoled:

Ulijte mješavinu u posudu koju možete staviti u zamrzivač, umiješajte žlicom maline pa zamrznite  na oko 3 sata, miješajući dobro svakih 30 minuta.

Podijelite u zdjelice, poslužite i uživajte!

 

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Press

Pročitajte i...

Sladoled od čokolade i mente za koji vam treba pet minuta

Ovaj veganski sladoled će vas oduševiti

Ida Prester: Priča o dva grada, dvije ljubavi i milijardu promašaja

Razgovor bez filtera s ikonom domaće pop kulture i voditeljicom prvog ikada online izdanja ELLE Style Awards! Ako itko zna što znači #FashionReinvention i novi glam, to je Ida Prester...

5 fitness savjeta JLo za besprijekorne trbušnjake

Pjevačica i glumica u svojoj 52. godini izgleda - wow!

Moćna video kampanja s plemenitim ciljem

Glazbeno, glumački i stilski izvanredno režirana ova video kampanja će vas natjerati da zastanete i razmislite

Nove ideje za blagdanske dekoracije potražite na Netflixu

Još malo pa počelo... blagdansko ludilo! Jeste li spremni?

▲ Povratak na vrh