Stigla je nova, rujanska Sensa s novom dozom pozitive

20.09.2017.

"Oprost je dar sebi", kaže nam Izabela u pismu urednice novog broja Sense. Pročitajte Izabelino pismo pa prošećite do kioska po novu mjesečnu dozu pozitive (ako već niste). Nova Sensa je na svim kioscima od 11. rujna!

Oprost kao dar

Promjene su neminovne, no bez obzira na tu činjenicu, one nas nekako uvijek uspiju iznenaditi. Iako s početkom rujna i krajem godišnjih odmora počinjemo “iznova”, to iznova u većini nas izaziva podijeljene osjećaje. S jedne strane tu su novi početci i nove mogućnosti, a s druge strane dobro je poznati – stres. Kao da nam se baš u ovo vrijeme sve skupilo, baš nama, baš uvijek, baš sada…

Pitanje na kraju svakog dana je: “Hoće li sutra biti jednostavnije?” Nitko na to ne zna odgovor, ali jedno je sigurno – na nama je odluka kako ćemo se s izazovnim situacijama nositi. I sama sam prošlih tjedana prolazila kroz nekoliko takvih, bila sam uvjerena da, ako svladam jednu veliku prepreku, Svemir će mi podariti malo mira. No, neugodne situacije samo su se redale. Nakupljale su se i izazivale me da djelujem, no nisam znala kako. I tu je na red došlo preispitivanje – jesam li dovoljno hrabra da se uhvatim ukoštac s određenim ljudima i događanjima?

Pa čak i pod cijenu da neke od njih otpustim, da priznam kako sam pogriješila i obećam sebi da ću na to gledati kao na pouku. Da si neću predbacivati za pogrešne procjene, ideje koje nisam uspjela realizirati, pogreške koje su mi u određenom trenutku trgale živce i oduzimale vrijeme. Odlučila sam većinu stvari staviti ondje gdje im je mjesto – u prošlost, a rujnu i mjesecima koji slijede posvetiti se iz dana u dan, s pogreškama i poukama koje donosi.

Korak po korak, s pozitivnim pogledom na svijet, očekujući od ljudi i događaja najbolje. A ako putem i zapnem za koji kamenčić, prihvatiti to kao novo iskustvo i priliku za rast. Zahvaliti na pouci, oprostiti drugima, ali i sebi te ustrajati u hrabrom koračanju naprijed.

Baš kao što jedna od poruka nedavno preminule začetnice self-help literature, svjetski omiljene inspiracijske govornice Louise Hay, kaže: “Opraštanje je dar sebi. Ono vas oslobađa prošlosti, prošlih iskustava i prošlih veza. Ono vam dopušta živjeti u sadašnjosti. Kad oprostite sebi i drugima, uistinu ste slobodni.”

Potražite novi broj na svim kioscima od 11. rujna!

Pročitajte i...

Dođite na Sensa Yoga Reconnect Retreat

Savršena detoksikacija u bajkovitoj prirodi Plitvica

Vrijeme je za novu, rujansku Sensu

Novi broj je na kioscima

ELLE Kalendar: gdje se opustiti i zabaviti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 6. do 13. rujna?

Ljeto je ljepše i ispunjenije... uz novu Sensu

Stigao je kolovoz, a s njim i nova Sensa. Od petka 2. 8. potražite je na kioscima i ne zaboravite na limitirani paket Sensa s knjigom za 39.90 kuna!

▲ Povratak na vrh