Stigle su cool kreativne kartice za učenje hrvatskog jezika

04.10.2017.

Učenje hrvatskog jezika za strance nikada nije bilo zabavnije jer su predstavljene cool kreativne kartice koje im u tome pomažu

 

Radi se o novom proizvodu iz Krečionice, kreativne učionice koju vodi profesorica Kristina Pavlić kojoj je učenje stranaca hrvatskom jeziku svakodnevica.

Iz ljubavi prema jeziku nastale su i Crocards, kreativne kartice za učenje hrvatskog jezika koje itekako olakšavaju učenje našeg zahtjevnog jezika onima koji se prvi put susreću s njime.

Crocards je serija od 100 ilustriranih kartica podijeljenih u devet tema – mjesta, zanimanja, voće, povrće, vrijeme, brojevi, boje, odjeća i prijevoz – koje učenje jezika čine lakšim i zabavnim.

Kartice su dizajnirane za početnike te im pomažu proširiti vokabular, ali i naučiti rečenične strukture budući da je svaka riječ s kartice smještena i u rečenicu.

Ovo je još jedan u nizu genijalnih hrvatskih proizvoda koji dokazuju da turizam nije sve što imamo za ponuditi strancima.

Piše: N.B.
Foto: Krečionica

Pročitajte i...

Sunčane naočale s hrvatskim potpisom predstavljene u Frankfurtu

Brend naočala Borba by Envy My Specs predstavljen je ovih dana premijerno u Frankfurtu

tisja kljaković braić

Tisja Kljaković Braić: 'Kad pronađem komadić života, toliko ga pažljivo prenesem u crtež da ne promijenim ni zarez'

Tisja Kljaković Braić poznata je splitska slikarica koja je zahvaljujući svojim karikaturama 'Oni' i sjećanjima na djetinjstvo postala autorica bestselera, a sada će njezini likovi zaživjeti i na kazališnim daskama i ekranu

Zašto lažne vijesti, mračne istine i teorije zavjere doživljavaju svoje zlatno doba?

Ptice ne postoje, zemlja je ravna ploča, koronavirus je urota Billa Gatesa kojom će nas pretvoriti u šišmiše, a Meghan Markle je robot. Čini se da teorije zavjere ovih dana doživljavaju svoje zlatno doba šireći se osobito među sve mlađim ljudima, a osim što potenciraju sukobe, šire paranoju i dezinformacije, ujedno rapidno uništavaju bliske međuljudske odnose. O čemu je riječ i kako se boriti s prodorom tih iščašenih paralelnih stvarnosti?

veganski sir

Jeste li spremni za kulinarsku avanturu? Donosimo recepte za veganske sireve

Ovog proljeća upustite se u novu gastro avanturu - pripremanje veganskih sireva. Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, izgledom nalikuju na mliječne, ali okus im je puno snažniji i izražajniji

Sophia Loren u deset fantastičnih filmskih outfita

Kultna talijanska glumica i legendarna ljepotica u svojim najsjanijim modnim on-screen momentima

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

▲ Povratak na vrh