Stjuardese će uskoro moći birati žele li nositi šminku tijekom letova ili ne

05.03.2019.

Virgin Atlantic ulazi u 21. stoljeće

Virgin Atlantic u ponedjeljak je svom kabinskom osoblju uputio novu odredbu u kojoj piše kako više nisu obavezni nositi šminku, tj. kako od sada  ženske članice mogu same birati žele li nositi make-up ili ne tijekom radnog vremena. Uz objavu su naveli kako mogu slobodno koristiti pudere i ruževe iz postojeće palete proizvoda, ako se odluče nositi šminku.

 

 

Tvrtka je u izjavi za medije navela kako je razlog odluke želja za povećanjem osjećaja ugode na poslu i otvaranju mogućnosti da članovi osoblja sami biraju, kako se žele predstavljati na radnom mjestu. Također, po novom naputku koji se odnosi na dress code, hlače će sada biti dio svake uniforme. Ranije su ih žene morale posebno zatražiti od odjela zaduženog za uniforme.

Nova pravila dolaze tri godine nakon što je British Airways promijenio svoj dress code te dopustio i muškarcima i ženama da nose hlače tijekom letova, ako to žele.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Tko su aktivistkinje koje su hodale crvenim tepihom tijekom dodjele Zlatnih globusa?

U jeku kampanje #TimesUp kojom se holivudske glumice protive seksualnom uznemiravanju na poslu, mnoge od njih su na sinoćnju dodjelu nagrade Zlatni globus stigle u pratnji aktivistkinja

Rihanna

Rihanna je stylish prosvjednica

Pjevačica je Ženski marš na Washington podržala u svom stilu

10 ljetnih pitanja za 10 influencerica: Ana Bacinger

Što je za nju savršen ljetni odmor, od čega se sastoji njezina beauty rutina za toplije mjesece i još štošta saznajte u Aninoj ediciji ”10 ljetnih pitanja za 10 influencerica"

Ima li nešto u no-shampoo trendu?

To 'poo or not to 'poo?

▲ Povratak na vrh