Što je to “smirting” ili zašto se pušači jedva čekaju vratiti na uredske čik pauze

15.04.2020.

Šifra: Smirting!

Iako su se mnogi strastveni pušači potajno veselili radu od kuće jer će napokon moći odgovarati na poslovne mailove s cigaretom u ustima, brzo su shvatili da im pušenje pred zgradom firme ipak nedostaje. Šifra: „smirting“ ( Smoking & Flirting)!

Pojam su skovali, a tko drugi nego maštoviti i neurotični Njujorčani, nakon što su ih tamošnji zakonodavci zajedno s pepeljarama iz ureda protjerali na terase. Termin je složenica dviju engleskih riječi- smoking (pušenje) i flirting (flertovanje), a oni koji ga prakticiraju kunu se da je mnogo lakše uspostaviti komunikaciju sa suprotnim spolom dok se skupa smrzavate ispred nekog restorana, kafića ili firme, negoli sjedeći svaki za svojim stolom.

Bridget Jones puši

Statistike pokazuju da se, primjerice, u Irskoj čak 25 posto ljubavnih parova upoznalo na čik pauzi, a ta vrsta povezivanja ima i svoje znanstveno objašnjenje. Profesorica sociologije Pepper Schwartz sa sveučilišta u Washingtonu to tumači ovako: pušači se posljednjih godina osjećaju sve ugroženije pa se sve više drže zajedno, stvara se osjećaj pripadnosti grupi i razvija međusobna povezanost“. A osim toga, ta vrsta flerta ne zahtjeva previše truda ili izlaganja. Provodeći svaki dan određenu količinu vremena na „pušačkim seansama“ ljudi imaju dovoljno vremena opustiti se i dobro upoznati bez ikakvog pritiska. Nitko nikoga ne mora pozvati na dejt, a kako pušači imaju prilično ustaljene navike što se pušenja tiče, dovoljno je da nekoliko dana pratite navike svoje uredske simpatije, pa da unaprijed znate kad će izaći na sljedeću čik pauzu. One su puno više od pet minuta uvlačenja dima, tvrde pasionirani pušači. Te su pauze njihov način da se opuste, resetiraju, a tko zna…možda pred ulazom u office pronađu i ljubav svog života. Ono što je sigurno jest da treća opcija ne dolazi u obzir toliko dugo dok je aktualan hashtag #workfromhome, pa ne čudi da najstrastveniji romantičari/pušači jedva čekaju povratak u urede i na uredske čik pauze.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Outnow, Instagram

Pročitajte i...

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Lekcije o ljubavi (kojih se trebamo odučiti)

U popularnoj kulturi, u kojoj se ljubav prikazuje kao najopsesivnija tema, koje su najgore lekcije o njoj koje smo naučile iz filmova i serija?

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Znate li što je to 'wokefishing'? Ako dejtate, onda morate (sa)znati!

Nakon 'ghostinga', 'breadcrumbinga' i 'catfishinga', novi je pojam postao it riječ u svijetu solera koji pokušavaju pronaći srodnu dušu…i svaki put udare glavom u emotivni zid!

Jedina lekcija o ljubavi koju trebate savladati ft. Eartha Kitt

Učimo o ljubavi, vezama i (bes)kompromisima od ultimativne dive

Laura Wasser, odvjetnica Kim Kardashian: 'Brak i razvod su poslovne odluke'

Odvjetnica za razvode slavnih u podcastu podijelila svoje stavove koji navode na promišljanje o nekim romantičnim idejama koje možda imamo o ljubavi i braku

▲ Povratak na vrh