Što je zajedničko uspješnim ženama?

05.04.2018.

Vjerujemo da sve možemo postići ako vjerujemo u sebe, a uspješne žene uvijek vjeruju u sebe

Kroz čitanje njihovih knjiga o uspjehu i brojnih članaka, otkrili smo da uspješne žene imaju pet ključnih stvari koje su im zajedničke:

Važno je imati viziju

Uspjeh u životu i karijeri svodi se na viziju i izradu plana. Što zaista želimo, koja je to stvar koju sanjamo? Budite iskreni i nemojte prihvaćati manje od toga.

Snovi su nam veliki, i trebaju biti, ali ne moramo sve postići preko noći. Zapišite ih i podijelite svoje ciljeve u više manjih ciljeva. Tako ćete si olakšati put prema uspjehu i znat ćete koliko ste bliži cilju.

Potražite mentora

Trebamo sanjati snove, no razgovarati o njima s nekim tko je to prošao još je zabavnije i inspirativnije. Moglo bi biti zastrašujuće tražiti savjete od drugih uspješnih ljudi, ali vjerujte nam, većina njih voli razgovarati o svojoj strasti!

Pronađite svoju strast

Morate voljeti ono što radite. Ne možete odabrati ono što volite, ali nakon što pronađete strast, bit ćete nezaustavljivi. Jeste li čuli za pravilo od 10 tisuća sati? To je teorija koja kaže da morate vježbati nešto 10 tisuća sati kako biste potpuno svladali vještinu. Pogodite što? Neće osjećati 10 tisuća sati nakon što pronađete ono što volite.

Donesite teške odluke

Negdje na putu, bit će trenutaka gdje ćete morati donijeti teške odluke. Dati otkaz na poslu, ulaganje vaše ušteđevine ili selidba u drugu zemlju zvuče prilično radikalno, ali ponekad bi to moglo biti samo ono što trebate! Ako to „osjećate u svojim kostima”, i zaista vjerujete da je to dobra odluka, idite za tim. Vjerojatno ste u pravu, a ako niste, naučili ste vrijednu lekciju.

Investirajte u sebe

Zapamtite – posao je samo posao. Naučite se opustiti, napuniti baterije i inspirirati se. Budite strastveni za životom i nikad nećete ostati bez energije.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Ne, ne morate biti produktivne tijekom izolacije

U obranu neučinkovitosti, po preporuci stručnjaka

Koja je jutarnja rutina uspješnih žena?

Ove male tajne možda su vaš put do napretka u karijeri

Intrigantna serija "Uspjeh" napokon stigla na HBO GO

Misteriozni slijed nesretnih događaja u novom trileru

▲ Povratak na vrh