Što nam donosi nova sezona American Horror Story?

10.06.2019.

Što Ryan Murphy sprema ovaj put?

Popularnost kempa u zadnje vrijeme zasigurno je djelomice zasluga režisera Ryana Murphyja. Glee, Pose i Kraljice vriska neke su od njegovih serija koje je stvorio koristeći sarkazam, humor i pretjeranost u raznim aspektima – glavne karakteristike kempa – kao alate. Karikirajući i kritizirajući pop kulturu i suvremenu politiku kroz motive horora stvorio je American Horror Story – antološki serijal čija se priča izmjenjuje iz sezone u sezonu, no većinom zadaržava iste glumce u postavi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEST OF SARAH PAULSON ???️‍? (@mssarahpaulson) on

 

Ove se jeseni već ikonski ansambl vraća u priči s naslovom ”American Horror Story: 1984”. Pretpostavke o radnji i konkretnom postavu kruže internetom već neko vrijeme, a TV Guide izbacio je i teaser koji sugerira na tip horor filma u kojem žrtvu proganja ubojica s oštrim hladnim oružjem à la ”Petak 13”.

 

 

Osim vizualnog moodboarda koji nas navodi na ideju posebne vrsti horora, a s Murphyjevim osvrtačkim stilom na umu, dobra je pretpostavka i da će se priča referirati na distopijski roman s kojim sezona dijeli ime – ”1984” Georgea Orwella. Naime, Murphyjeve serije gotovo su uvijek paralela sa stvarnošću razdoblja u kojem se javljaju. Orwellov roman obrađuje temu totalitarističkog režima čije je lice ”Big Brother”, a upozorenje je cijeloj civilizaciji da vlast ne treba prepuštati nepoznatim silama koje se kriju iza cool logotipa i jeftinih zadovoljstava. Sezona AHS-a koja se bavi osobnim slobodama i privatnošću kroz estetiku horora iz 80-ih potpuno pristaje 2019. i zvuči savršeno!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ahs.fanpage.x (@ahs.fanpage.x) on

 

Piše: David Morhan
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Katherine Heigl se vratila pred kamere i rekla što misli o epitetu 'teška' koji su joj nadjenuli u Hollywoodu

Katherine Heigl zvijezda je nove serije 'Firefly Lane' i filma 'Fear of Rain'

Hoće li se Bridgerton vratiti s drugom sezonom? Oglasila se Lady Whistledown…

Širi se tihi žamor diljem Tona… hoćemo li imati priliku vrle djeve i ambiciozne majke pratiti u novoj londonskoj sezoni?

Opsesija čišćenjem (i kako je unovčiti)

Kako postići da stan nakon velikog jesenskog čišćenja zaista ostane tako organiziran?

Stiže serija koju potpisuje sjajni Luca Guadagnino i… jedva čekamo!

Redatelj prekrasnih filmova Call Me By Your Name, I Am Love i The Bigger Splash potpisuje svoju prvu seriju koja stiže na HBO već u rujnu

▲ Povratak na vrh