Što nam donosi prvo izdanje filmskog festivala o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti u zagrebu?

05.10.2019.

DA2 FF stiže na veliki ekran

U zagrebačkom Dokukinu KIC od 8 do 12. listopada održat će se prvo izdanje međunarodnog festivala DA2 koji će prikazivati filmove s temama iz svijeta dizajna, arhitekture i umjetnosti. Uz filmske projekcije koje će gledateljima prikazati priče i procese velikih svjetskih kreativaca, festival će sadržavati i panele i diskusije sa stručnjacima iz srodnih polja.
DA2 Film Festival dio je platforme Secret Arts Cinema i organiziran je u suradnji s renomiranim Milano Design Film Festivalom.

Život u svjetlosti – Robby Müller

 

Posjetitelji festivala imat će priliku pogledati osam recentnih filmskih ostvarenja koja će biti premijerno prikazana, a o nagradama će odlučivati publika. Izvan konkurencije prikazat će se film Peter Lindbergh – The Eye iz 2016. godine u čast nedavno preminulom fotografu koji je nesumnjivo ostavio važan trag u suvremenoj vizualnoj kulturi.

 

Veći od života priča o Kevynu Aucoinu

Među osam premijernih projekcija ističe se dokumentarac Renzo Piano: the Architect of Light redatelja Carlosa Saure koji donosi kreativni proces autora poznatih građevina kao što su Centar Pompidou u Parizu ili njujorški Whitney muzej. Iz filma Engineer Imagines saznat ćemo više o radu Petera Ricea, jednog od najznačajnijih inženjera 20. stoljeća koji je u suradnji s brojnim poznatim arhitektima stvorio neke od najpoznatijih građevina na svijetu, primjerice, Operu u Sydneyu. Film The price of everything bavi se problematikom kriterija po kojima se umjetničkim djelima dodjeljuju vrijednosti u stotinama milijuna dolara iz perspektive povjesničara umjetnosti, kustosa, kolekcionara, trgovaca te samih umjetnika.

 

Marcel Duchamp

Pažnju će svakako privući i film Duchamp: The Art of Possible koji otkriva detalje o životu i idejama jednog od najznačajnijih umjetnika svih vremena. Film kojem se također jako veselimo jest biografija legendarnog make-up artista Larger than Life: The Kevin Aucoin Story. Sve u svemu filmovi zvuče fantastično te svakako preporučamo da sljedeći tjedan rezervirate za kulturno uzdizanje uz kokice i najveće kreativne umove našeg doba.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Volite vintage? Ovo su zagrebačke adrese koje morate posjetiti!

Zagrebačka prevoditeljica Ivana Ostojčić velika je ljubiteljica vintage komada pa smo je zamolili da s nama podijeli svoje tajne lokacije za jedan nezaboravan old school shopping!

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

▲ Povratak na vrh