Što nikako ne biste smjeli raditi na vašem poslovnom računalu

12.04.2018.

Donosimo vam popis stvari na koje biste trebali obratiti pozornost za vrijeme rada na računalu u uredu

Naziv sve govori – poslovno računalo – i upravo bi ga samo i isključivo za to trebali koristiti. Ponekad je teško znati gdje povući granicu i u pauzama možda imate potrebu provjeriti privatne mailove i slično, ali mi vam donosimo šest stvari koje bi svakako trebali izbjegavati na radnom mjestu.

Ne spremajte privatne dokumente na poslovno računalo

Možda vam se može učiniti kao potpuno bezazlena stvar da svoje misle ili ideje u trenutku zapišete u dokumentu na poslovnom računalu, ali pokušajte to izbjeći. Zapamtite da su svi podaci na vašem poslovnom računalu u vlasništvu tvrtke u kojoj raditi i svi dokumenti mogu legalno biti korišteni u druge svrhe pa tako neka vaša ideja može postati osnova novog proizvoda koji kreaira vaša kompanija.

Ne posjećujte web-stranice koje ne biste pokazali nadređenima

Ovo bi trebalo biti potpuno logično. Često se događa da ljudi dobiju otkaz zbog neprimjerenih sadržaja na računalima. U velikim kompanijama često postoji i cijeli tim koji nadgleda sadržaje na poslovnim računalima, stoga se držite isključivo web-stranica koje su vezane uz vaš posao.

Izbjegavajte privatne razgovore

Čak i kada je riječ o online razgovorima unutar tvrtke u kojoj radite. Koristite uredske chatove isključivo za posao, nemojte dopustiti da naiđete na probleme zbog neke banalne šale na račun kolege iz ureda.

Klonite se internetskih trgovina

Dani u uredu mogu postati monotoni i ponekad je teško odoljeti internetskim trgovinama od kojih vas dijeli samo jedan klik miša, ali zapamtite da ste plaćeni za vaš rad i sve što radite na poslovnom računalu mora biti u okviru vaših zaduženja, čak i u vrijeme pauze.

Ne koristite privatni e-mail

Nije uopće ni bitno za što sve koristite privatni e-mail, ali budite oprezni jer nesvjesno možete prenijeti neki virus i na vaše poslovno računalo.

Ne koristite poslovno računalo za traženje drugih poslova

Ovo bi doista trebalo biti samorazumljivo i potraga za drugim poslovima na radnom mjestu, kao i razgovor o nezadovoljstvu sadašnjim poslom trebalo bi potpuno izbjeći.

Piše: A.S.
Foto: Corinne Kutz

Pročitajte i...

Karijerni burnout: je li trenutak za poslovnu reinvenciju?

Kako prepoznati da smo pregorjele na poslu i što poduzeti u ovim nestabilnim vremenima? Pričajmo o #FashionReinvention kada je riječ o karijeri

Kako povući idealni potez tušem

Tuš je klasik u svijetu šminke koji nikada ne izlazi iz mode

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

7 tajni dobrog stila (koje ništa ne koštaju)

Kako izgledati bolje u onome što već imamo?

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

▲ Povratak na vrh