Što smo saznali o karizmatičnoj glumici kojoj je kultni redatelj Paolo Magelli povjerio ulogu Ofelije?

01.04.2019.

Talentirana glumica Anđela Ramljak razgovarala je s našom Mirjanom Brabec

Stigla je na biciklu, u crvenom kaputu i s plavom beretkom, visoka, dugonoga, tanka, prekrasnog porculanskog tena, očiju plavih kao nebo tog toplog poslijepodneva potkraj veljače, kad smo se našle na suncem obasjanoj terasi mirnog dvorišnog kafića u Ilici. Anđela je nova Ofelija, uz Hamleta Franu Maškovića u kultnoj Shakespeareovoj tragediji, koju će ovog ljeta na Lovrijencu, na jubilarnim 70. Dubrovačkim igrama režirati uvijek provokativni Paolo Magelli.

 

 

Često si na biciklu?

– Uvijek, oduvijek. I u školu sam svaki dan išla biciklom s Bukovca kroz Maksimir, ne cestom. Možda sam upravo zbog toga toliko vezana uz šumu i prirodu. Lijepo mi je gledati kako se godišnja doba smjenjuju, volim promatrati šafrane u šumi, gole grane, snijeg…

Jesi li se razveselila Ofeliji? Kako si doznala da si u Magellijevoj postavi?

– Jako se tome veselim. Nazvao me Saša Božić, direktor Drame na Dubrovačkim igrama, i rekao: “Gdje si, draga? Ja sam u Berlinu, ali morao sam ti javiti – ovog ljeta igraš Ofeliju u Dubrovniku, a režira Paolo Magelli”. “Wow”, kriknula sam, baš se prolomilo. Jako volim i cijenim Paola i dramaturginju Željku Udovičić. Silno se veselim što ću ponovno s njima raditi i utjeloviti Ofeliju. Raduje me što je ekipa divna i što ću igrati na Lovrijencu, gdje još nisam igrala. Uz to, riječ je o jubilarnim sedamdesetim Igrama. Ima još vremena, ali lijepo je kad se možeš unaprijed veseliti projektu koji ćeš raditi i pomalo se u glavi za to pripremam. Ne volim unaprijed pripremati ulogu, imati sve zadano, volim kad je prvo “omirišem” i malo pomalo otkrivam, a onda se sve nekako složi kad počnem raditi s redateljem, dramaturgom, partnerom, kad se nađem u određenom prostoru…

 

 

Novi Hamlet, Frano Mašković, u jednom je intervjuu rekao kako “Hamlet 21. stoljeća mora biti čovjek s problemom, a tek onda najpoznatiji Shakespeareov kraljević”, da se “Hamletovsko pitanje danas ne odnosi na život i smrt, nego na bivanje u osobnosti, moralu, odanosti, ljudskom integritetu i istini.” Kakvo je tvoje viđenje Ofelije?

– Kao što sam rekla, ne želim još o tome razmišljati i unaprijed stvarati svoju viziju, bez redatelja, partnera, autorske ekipe. Želim da moja Ofelija nastane iz procesa rada na predstavi,  kada zajedno iznesemo ideje na stol i počnemo ih u hodu uobličavati. Kako se i sama trenutačno nalazim u životnom razdoblju iz kojeg ću itekako moći crpiti inspiraciju za Ofi – već sam dobila taj nadimak – vjerujem da će proces biti pršteća eksplozija kreativnosti i strasti, kao što to uostalom uvijek biva s Paolom i Žeži (Udovičić op.a.), lomiteljima klišeja, majstorima netipičnog i nekonvencionalnog iščitavanja teksta.

 

 

 

A kakve nam je još nekonvencionalne i netipične stvari o svojoj novoj ulozi otkrila Anđela, otkrijte u našem tiskanom izdanju za mjesec travanj na kioscima!

Fotografije: ELLE travanj 2019.

Pročitajte i...

Nika Turković: Soundtrack glazbene (r)evolucije

Nekadašnja zvjezdica Eurovizije danas je glazbena diva u punom sjaju, čiji jastučasti electro zvuk ponekad rasvjetljava ljepote sakrivene u mraku, a ponekad nastanjuje ljubavni raj… U povodu novog objavljenog singlea Nika Turković iskoristila je svoje čarobne moći otvaranja vremenskih pukotina u nakrcanom rasporedu između dviju karijera da nam otkrije što se sve odvija behind the scenes u jeku rada na jednom od najiščekivanijih albuma godine…

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

10 razloga da kupite srpanjsko izdanje magazina Elle!

Novi broj je upravo stigao na kioske i „miriše“ na ljeto. Otkrijte koji će modni trendovi ove sezone dominirati plažama i street style scenom, testirajte svoje beauty znanje u zabavnom kvizu, zavirite u uzbudljiv svijet zagrebačke pjevačice i influencerice Nike Turković i informirajte se koje knjige i serije obavezno ponijeti na more. Elle je sve što vam treba za duplu dozu zabave!

Kratka povijest "summer body" koncepta

Odolijevajući prijetnjama ozonskih rupa i štetnosti UV zračenja, preplanulost je u 20. stoljeću postala obilježje zdravlja i ljepote. Ispruženo, obnaženo, okupano sunčevim zrakama, tijelo je ljeti predmet svih pogleda, no uz ideju prirodnosti i opuštenosti, iza hashtaga "summerbody" kriju se i novi izazovi, društveni imperativi te bolna tiranija idealnog tijela -  čvrstog, preplanulog, zavodljivog. Ljeto nas skida, ali oslobađa li nas zaista?

▲ Povratak na vrh