Story u sklopu SFF-a predstavio izložbu Talents Sarajevo 2019

21.08.2020.

Talents Sarajevo postao je najvažniji regionalni filmski hub za mlade filmske profesionalce

U sklopu ovogodišnjeg 26. Sarajevo Film Festivala, pod nazivom “New Beginnings” održao se i četrnaesti Talents Sarajevo, progam koji je kroz pet dana trajanja okupio 62 darovitih sudionika iz 14 zemalja Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza, sve iz redova perspektivnih redatelja, producenata, glumaca, scenarista, direktora fotografije, montažera i filmskih kritičara. 

U skladu sa stavom Sarajevo Film Festivala da se u cilju prevencije pandemije koronavirusa održi u prilagođenom formatu, i ovogodišnji se Talents Sarajevo održao online. Važnost projekta je istaknuta i online izložbom fotografija ‘STORY presents Talents Sarajevo 2019’ u organizaciji Adria Medije Zagreb i tjednika Story. Časopis Story, koji je već 17 godina prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine, na prošlogodišnjem SFF-u, na nezabilaznoj destinaciji u Story paviljonu na Festivalskom trgu u Sarajevu, je oduševio izložbom fotografija talenata prošlih godina, među kojima su Ana Vilenica, Katarina Strahinić, Jelena Jovanova Perić, Stjepan Perić i mnogi drugi. Također, tijekom prošlogodišnjeg SFF-a, mladi glumci su imali priliku iskusiti i profesionalni photosession s fotografima časopisa Story Draženom Kokorićem i Robertom Gašpertom, i upravo su ti portreti objavljeni i na stranicama ovogodišnjeg Journal Storyja SFF-a.

Izložba se za vrijeme trajanja festivala prikazivala i na velikom ekranu na slavnom crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta te na lokaciji Meeting Point, mjestima održavanja ovogodišnjih online radionica i panela koji su za glavni cilj imali istraživanje cijelog niza neposrednih utjecaja pandemije na film kao umjetnost i industriju. Od pokretanja 2006., u suradnji Sarajevo Film Festivala i Berlin International Film Festivala, Sarajevo Talents podržava razvoj i umrežavanje mladih filmaša, pružajući im kontakt i razmjenu iskustava s nizom potvrđenih filmskih profesionalca iz regije i svijeta. Talents Sarajevo postao je najvažniji regionalni filmski hub za mlade filmske profesionalce, među kojima su i oni koji će iznijeti značajan dio obnove regionalne kinematografije nakon udara pandemije.

Tekst i fotografije: Press

Pročitajte i...

Što ćemo nositi u novoj sezoni?

Novi broj magazina Story vam donosi stilske favorite u bojama koje ćete obožavati

Novi broj Storyja donosi ekskluzivni editorijal s Lejlom Filipović

U novom broju časopisa Story možete otkriti vamp stranu Lejle Filipović, pročitati priču Marine Raguž, specijalizantice neurokirurgije te pronaći mnoštvo lifestyle tema

Novi broj Storyja donosi emotivne priče iz potresom razorenog područja

Dva dana nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju te zatresao i ostatak Hrvatske, odnio ljudske živote te razorio tisuće domova, redakcija magazina Story bila je na mjestu događanja te vam u novom broju donosi ekskluzivne priče iz pogođenih područja, koje su u svima nama izazvale navalu emocija.

Dodijeljena Storyjeva srca uz nadu i optimizam

Ovogodišnji Story Hall of Fame unatoč svim nemilim događajima u 2020. uspio se održati no na jedan drugačiji način, potpuno u službi čitatelja, pratitelja i gledatelja brenda Story.

Slavimo život uz Story Hall of Fame 2020.

Ovogodišnji Story Hall of Fame unatoč svim nemilim događajima u 2020. ide dalje.

Kolekcionarski broj lifestyle magazina Story - Black Issue

Izdanje posvećeno modi, stilu i umijeću pametnog šopinga

▲ Povratak na vrh