Sve što trebate znati o 90. dodjeli Oscara

01.03.2018.

90. dodjela nagrade Oscar održat će se u nedjelju 4. ožujka, a mi smo tim povodom izvukli neke činjenice koje trebate znati

Ako još ne znate tko je ove godine nominiran za najprestižniju filmsku nagradu, saznajte to ovdje, a u nastavku vam donosimo još nekoliko zanimljivih detalja o 90. dodjeli nagrade Oscar koja će se održati ove nedjelje.

Gdje će se dodjela održati?

Dodjela nagrade Oscar ove će se godine održati u Dolby Theatru u Los Angelesu gdje se održava još od 2002. godine.

Tko će nastupiti?

Glazbene brojeve iz filmova koji su ove godine nominirani izvodit će Mary J. Blidge (“Mudbound”), Common i Andra Day (“Marshall” i “Black Panther”), Gael Garcia Bernal, Miguel i Natalia Lafourcade (“Mozart in the Jungle” i “Coco”), Keala Settle (“The Greatest Showman”), te Sujan Stevens (“Call Me By Your Name”).

Tko će voditi ceremoniju?

Dodjelu će ove godine voditi komičar i voditelj Jimmy Kimmel baš kao i prošle godine. Već je obećao da će se u uvodnom govoru dotaknuti afere Weinstein, a uz njega će se na pozornici kao prezenteri pojaviti Margot Robbie, Emma Stone, Greta Gerwig, Mark Hamill, Gal Gadot, Zendaya, Laura Dern, Viola Davis i još 14 drugih zvijezda.

 

Što će zvijezde nositi?

Kako bi odale počast “Time’s Up” pokretu kojim se osuđuje seksualno uznemiravanje i zlostavljanje u holivudskoj, a onda i svakoj drugoj industriji, zvijezde će ponovno nositi crno. Isto su učinile na dodjeli nagrada Zlatni globus i Bafta, a ovo će biti još samo jedna potvrda toga koliko su daleko spremne ići.

Gdje možemo gledati dodjelu?

Dodjelu će i ove godine prenositi Hrvatska Radiotelevizija na Prvom programu, a komentirat će je Nenad Korkut, povjesničar filma i ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić te sveučilišni profesor Boško Picula.

 

Piše: N.B.
Foto: Getty / The Academy Twitter

Pročitajte i...

Možemo li već pogoditi ovogodišnje Oskarovce?

Jest da je oskarovska sezona još daleko, ali nikada nije prerano za šuškanja o mogućim konkurentima odnosno konkurenticama za zlatni kipić svih zlatnih kipića

Novi video uradak Paris Hilton

Potpuno razotkrivanje poznate milijunašice na pragu 40. otkriva njezino pravo lice.

Filmovi na španjolskom jeziku koje trebate pogledati

Za sve ljubitelje španjolskog jezika i kulture

Revolucija za Oscar: što znači novouvedeni standard inkluzivnosti u kategoriji najboljeg filma?

Nakon što već niz godina trpi kritike zbog manjka društvene svijesti, čini se da je Akademija konačno napravila korak prema poticanju veće inkluzivnosti u filmskoj industriji… ali kakav?

Filmska stilska inspiracija: mornarske prugice

Vintage Hollywood uči nas kako nositi omiljeni ljetni klasik

Umjetnost dolazi vama- kulturna izolacija nije opcija

Genijalna inicijativa ekipe Radio Studenta

▲ Povratak na vrh