Svjetski poznata fotografkinja Brigitte Lacombe u Zagrebu!

19.08.2019.

Jedinstvena prilika!

Brigitte Lacombe je jedna od najuglednijih svjetskih fotografkinja, a uskoro ćemo njezine radove moći vidjeti i u Zagrebu. Izložba pod nazivom Cinema/Portraits bit će predstavljena u Francuskom paviljonu od 13. do 28. rujna.

Umjetnica će izložiti 40 fotografija, rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju.

 

Brigitte Lacombe ispred fotografija –  SFF PRESS

 

Izložba fotografija, snimljenih u periodu od 1975. do 2017. godine, prezentira dio umjetničkog rada fotografkinje Brigitte Lacombe i nudi rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju koju upravo mogu pogledati i svi posjetitelji 25. Sarajevo Film Festivala.

Brigitte Lacombe je počela raditi na filmovima 1975. godine kada je pozvana na set filma “Svi predsjednikovi ljudi” Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga i na filmski set “Bliski susreti treće vrste” Stevena Spielberga. Cijenjena je zbog svoje bliske suradnje s redateljima (Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey, Wes Anderson, Spike Jonze i mnogi drugi), te zbog portretiranja glumaca tokom snimanja u njihovim ulogama i izvan njih (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix i drugi).

 

Robert de Niro i Marin Scorsese – Brigitte Lacombe

Posljednjih 25 godina surađuje s Martinom Scorseseom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu “The Irishman” (Irac), čija će premijera biti održana na jesen 2019. godine.

Fotografije: Brigitte Lacombe PRESS

Pročitajte i...

Story u sklopu SFF-a predstavio izložbu Talents Sarajevo 2019

Talents Sarajevo postao je najvažniji regionalni filmski hub za mlade filmske profesionalce

Mihaela Krznar fotografija cvijeća

Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

26. Sarajevo Film Festival u izmijenjenom obliku

26. Sarajevo Film Festival bit će održan od 14. do 21. kolovoza u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama.

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Jutros je otvorena pop up izložba u Velvet caffe galeriji

Sjećanja u prolazu / Fotografije Slavke Pavić

Sarajevo Film Festival najbolji u programu Kreativne Europe

26. Sarajevo Film Festival će biti održan od 14. do 21. kolovoza 2020.

▲ Povratak na vrh