TravELLE Guide: Siem Reap kroz 24 sata

30.03.2019.

Kako provesti jedan dan u Kambodži?

Gradu koji se smjestio na sjeverozapadu Kambodže, turizam je postao vrlo važan aspekt gospodarstva. 50% radnih mjesta u gradu je povezano isključivo s turističkom industrijom. Siem Reap sa svojom kolonijalnom i kineskom arhitekturom u staroj francuskoj četvrti čini popularno turističko odredište mnogih turista. Ovaj grad nazivaju živahnim gradom koji je uspio sačuvati većinu svoje kulture i tradicije.
U grad osmijeha vodi nas influencerica i modna dizajnerica Lidija Lešić. U nastavku pročitajte Lidijine prijedloge što sve možete posjetiti i raditi u gradu.

 

 

PRIJEPODNE:

Lidija, vodiš nas kroz 24 sata u Siem Reap. Zašto si se odlučila baš za taj grad?

Siem Reap mi je jedno od najdražih mjesta koja posjetim putujući Jugoistočnom
Azijom. Mjesto koje je zbog svog geografskog položaja i neposredne blizine čudesnim Angkor hramovima postalo prava turistička atrakcija.

 

Lokacija gdje je sniman Tomb Raider

 

Koje je tvoje omiljeno mjesto za doručak?

Ukoliko ste jutarnji tip i volite uživati u zdravom doručku i ispijanju kavice u gradu tada je Sister Srey Cafe idealno mjesto za vas. Preslatko uređeni restorančić u centru grada s pogledom na rijeku oduševit će vas i vaše nepce. Ono što uvijek biram je avokado tost s poširanim jajima koji je zaista jedan od ukusnijih koji sam jela. Plus, poslužuju doručak cijeli dan tako da slobodno možete i malo duže odspavati!

 

 

Koje prijevozno sredstvo bi preporučila za istraživanje grada?

Uzmite u obzir kako je u Kambodži iznimno vruće te da je gotovo nemoguće šetati se gradom tijekom dana, temperatura doseže gotovo 40 stupnjeva, ali niti noć nije puno hladnija, stoga je idealno uzeti tuk -tuk ukoliko vam treba prijevoz od hotela do grada ili za razgledavanje.

PODNE:

Koji restoran bi predložila za ručak?

Još jedno mjesto koje nikako ne trebate zaobići pogotovo ukoliko ste vegan i ljubitelj hrane toga tipa je Vibe restoran koji također poslužuje savršeno serviranu i ukusnu hranu i zdrave napitke.

 

 

POSLIJEPODNE:

U nastavku dana koje lokacije preporučuješ za istraživanje znamenitosti?

Ukoliko ste po prvi puta u Siem Reapu i spremni ste izdvojiti više od jednog dana za očaravajuće Angkor hramove, uzmite tuk tuk i dogovorite s vozačem cijenu za obilazak hramova kroz 2 dana ( tuk-tuk vas ne bi trebao izaći više od 15 $ po danu, a dnevna ulaznica je 37 $ ). Prvi dan izdvojite popodne za predivne Ta Prohm hramove, meni najdraži Angkor kompleks hramova. Tuk tuk vozač će najbolje znati kako izbjeći onu najveću gužvu i dovesti vas ondje kako biste uživali u ljepoti prirode i drveća koja su doslovno isprepletena s pojedinim dijelovima hramova. Uzmite si dekicu, svježe cijeđene sokove koje ćete ondje dobiti za 1-1.5 $ i opustite se. Također, savršena lokacija i golden hour podarit će vam jedne od najljepših slika koje ćete ikada napraviti. Zalasci sunca na ovim lokacijama zaista ostavljaju bez daha! Nikako nemojte propustiti .

 

 

VEČER:

Možeš li izdvojiti jedan restoran koji bi bio idealan za završetak dana?

Po povratku u grad biramo jedan od restorana u poznatoj Pub Street ulici koja je prepuna barova, restorana , salona za masažu i veselih ljudi iz cijeloga svijeta. Definitivno bih preporučila Ambience 1960 koji nas je očarao hranom, ali i ambijentom te bih ujedno predložila i Khmer Family koji je točno preko puta njega!

 

 

Želimo li navečer prošetati gradom, gdje bi se trebali zaputiti i vidjeti ono što još nismo vidjeli tijekom dana?

Prošećite se noćnim marketom ili popijte koktel u nekom od barova ili si jednostavno uzmite cijeđeni sok i opustite se uz jeftinu masažu stopala koja će vas izaći između 2 i 4 $ za pola sata, ovisno o salonu.

 

 

P.S. Siem Reap neće vas razočarati, obećavam!

 

Pola Križevac
Foto: Lidija Lešić

Pročitajte i...

TravELLE Guide: Opatija kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Opatiji?

TravELLE Guide: Berlin kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u glavnom gradu Njemačke?

TravELLE Guide: Helsinki kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u glavnom gradu Finske?

TravELLE Guide: Zürich kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u najvećem gradu Švicarske?

TravELLE Guide: Lisabon kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Lisabonu?

TravELLE Guide: Šibenik kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Šibeniku?

▲ Povratak na vrh