Turneja popularne izložbe

Hrvatska iz zraka
04.08.2014.

Izložba "National Geographic – Hrvatska iz zraka" stigla je i u Hvar

To je četvrta postaja najuspješnije putujuće foto izložbe u Hrvatskoj. U Zagrebu, Dubrovniku i Splitu, izložbu je vidjelo preko 100 000 ljudi, a to je tek početak trogodišnje turneje. Dogradonačelnik Hvara g. Fabijan Bronzović i autor izložbe g. Davor Rostuhar, otvorili su izložbu na hvarskoj Pjaci u četvrtak 31.7. 2014 u 16 sati.

„Kaže se kako slika govori više od tisuću riječi. Neka ova današnja slika kaže sve o ljepotama destinacija koje je Davor uslikao, a danas donio sa sobom na ovo predivno mjesto. Ponosan sam i zahvalan sto je Hvar i ovime dobio na važnosti u kulturnom miljeu cijele zemlje, te se time polako, ali sigurno vraća na kartu neizostavnih kulturnih destinacija. Zelja nam je svake godine napraviti još više i još bolje, neka ovo bude početak jedne divne suradnje“ rekao je g. Bronzović.

 

Hrvatska iz zraka
„Hrvatska iz zraka“ je projekt Kluba za ekspedicionizam i kulturu u suradnji sa najprestižnijim svjetskim brandom za fotografiju: National Geographic. Voditelj projekta i autor izložbe, Davor Rostuhar, sedam je godina fotografirao Hrvatsku iz zraka u onome što je glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica, g. Hrvoje Prćić, nazvao „najvećim fotografskim projektom u Hrvatskoj“

„Želja nam je bila prikazati Hrvatsku kako još nije viđena, koristeći najsuvremenije svjetske fotografske tehnologije, i prateći najnovije trendove u fotografiji iz zraka. Želja nam je bila ispričati priču o ljepoti, priču koja je svima jasna i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Želja nam je bila ponuditi nadahnuće“ Rekao je Davor Rostuhar te zaključio „Prema reakcijama posjetitelja izložbe izvjesno je da smo u tome uspjeli.“

Putujuća izložba

Putujuća izložba postavlja se na centralne lokacije gradova koje posjećuje, u javni prostor, na trgove, rive, parkove, šetališta. Čini je 60 fotografija, a svaki postament ima solarne ploče koje preko dana pune baterije koje po noći osiguravaju rasvjetu. Na štandu uz izložbu gdje kustosice nude informacije i dodatni sadržaj o izložbi moguće je vidjeti i multimedijalnu projekciju na velikom Sony ekranu, čuti originalnu muziku koju je skladatelj Nenad Kovačić napravio za izložbu na bazi etno motiva od Mljeta do Baranje, te prelistati i kupiti prvu hrvatsku „National Geographic“ fotomonografiju – „National Geographic, Hrvatska iz zraka“

Izložba će na hvarskoj Pjaci biti postavljena do 10.kolovoza a potom putuje u Zadar, Varaždin, Rijeku i Osijek. To je samo početak trogodišnje turneje po Hrvatskoj, a od kraja ove godine, izložba u drugoj formi kreće i na turneju po svjetskim metropolama.

Fotografije: Jakša Kuzmičić

Pročitajte i...

meghan markle

Meghan Markle dodaje još jednu titulu svom imenu

Knjiga o posebnoj vezi oca i sina, kroz majčine oči

edo murtić

Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu

Meštrovićev paviljon, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, svoja vrata otvara uskoro za još jednu izložbu koja će svojim opusom ponovno iznenaditi, oduševiti i inspirirati posjetitelje. Velikan hrvatskog apstraktnog slikarstva Edo Murtić uljepšat će proljeće i ljeto u Zagrebu nizom događanja koja se organiziraju u njegovu čast.

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema 'kupi'. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

Nešto biste gricnuli?

U slučaju krize, samo recite ne klasičnim napastima. Pomladite se i na zdrav način utažite glad šakom svježeg ili sušenog voća

Kako prilagoditi trening menstrualnom ciklusu?

Sportske aktivnosti možete vrlo lako prilagoditi hormonalnim promjenama

Što je to self parenting i kako samome sebi održati lekciju?

Priznali si ili ne, u svakom od nas čuči jedan nedorasli impulzivni klinac ili klinka koji ne žele raditi te dosadne 'odrasle' stvari. Isprva godi pokazati srednji prst svim pravilima i jedriti na valovima slobode, no kad se naše unutarnje dijete previše raskalaši pa nam stan počne nalikovati svinjcu, plan prehrane meniju fast food restorana, a društveni život biografiji Edie Sedgwick, vrijeme je da probudite svoju unutarnju majku. I održite si lekciju!

▲ Povratak na vrh