Ublažite stres na poslu uz ova tri jednostavna trika

09.04.2019.

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da barem malo ublažite stres i umor

Nije nikakav šok da osam sati svakodnevnog sjedenja u uredu može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje, od učestalih problema s leđima do ozbiljnijih problema kao što su srčane bolesti i naravno neizostavnog umora i iscrpljenosti koje uzrokuju ekrani i prekovremeni rad.

Iako ništa ne može nadomjestiti svakodnevnu tjelovježbu i dobar san, postoji nekoliko trikova kako možete ublažiti stres i probleme koje vam uzrokuje posao i boravak u uredu.

Prvi korak svakako je svakodnevno korištenje kreme za prodručje oko očiju. Ukoliko vaš posao uključuje korištenje računala vjerojatno ste osam sati dnevno izloženi plavom svjetlu ekrana koje umara oči i dovodi do preranog starenja i gubitka elastičnosti kože . Naša preporuka je svakodnevno korištenje krema s hijaluronskom kiselinom koja će vratiti mladoliki izgled vašoj koži, a i oči će vam se doista osjećati odmornije.

Drugi korak su jednostavne vježbe za oči koje će smanjiti umor i glavobolje uzrokovane ekranima, jedna od najjednostavnijih vježbi je vježba fokusa – ispružite ruku i dlan i fokusirajte pogled na palac, držite pogled usmjeren na palac petnaestak sekundi i zatim prebacite fokus na neku udaljenu točku te zatim vratite fokus na palac.

Treći i svakako najučinkovitiji korak svakako je prakticiranje joge, ako vam raspored to dopušta prakticirajte jogu s trenerima u obližnjem fitness centru, ali ponekad je dovoljno da spas nađete u jednostavnim joga pozama koje možete potražiti i na Youtubeu i prakticirate ih svaku večer prije spavanja.

Piše: A.S.

Foto: Asdrubal Luna / Brooke Lark on Unsplash.com

Pročitajte i...

Pet ljetnih pravila koje slijede Francuskinje

Male tajne francuskih stylinga koje slijede modne influencerice

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Kako izdržati izolaciju kad živite s cimerima?

Biti u karanteni sam je teško, ni u društvu najvoljenijih nije lako, a kako je kad ste 0-24 „zatočeni“ s osobom s kojom ne dijelite ni krevet ni gene već stanarinu? Napeto!

▲ Povratak na vrh