Ublažite stres na poslu uz ova tri jednostavna trika

09.04.2019.

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da barem malo ublažite stres i umor

Nije nikakav šok da osam sati svakodnevnog sjedenja u uredu može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje, od učestalih problema s leđima do ozbiljnijih problema kao što su srčane bolesti i naravno neizostavnog umora i iscrpljenosti koje uzrokuju ekrani i prekovremeni rad.

Iako ništa ne može nadomjestiti svakodnevnu tjelovježbu i dobar san, postoji nekoliko trikova kako možete ublažiti stres i probleme koje vam uzrokuje posao i boravak u uredu.

Prvi korak svakako je svakodnevno korištenje kreme za prodručje oko očiju. Ukoliko vaš posao uključuje korištenje računala vjerojatno ste osam sati dnevno izloženi plavom svjetlu ekrana koje umara oči i dovodi do preranog starenja i gubitka elastičnosti kože . Naša preporuka je svakodnevno korištenje krema s hijaluronskom kiselinom koja će vratiti mladoliki izgled vašoj koži, a i oči će vam se doista osjećati odmornije.

Drugi korak su jednostavne vježbe za oči koje će smanjiti umor i glavobolje uzrokovane ekranima, jedna od najjednostavnijih vježbi je vježba fokusa – ispružite ruku i dlan i fokusirajte pogled na palac, držite pogled usmjeren na palac petnaestak sekundi i zatim prebacite fokus na neku udaljenu točku te zatim vratite fokus na palac.

Treći i svakako najučinkovitiji korak svakako je prakticiranje joge, ako vam raspored to dopušta prakticirajte jogu s trenerima u obližnjem fitness centru, ali ponekad je dovoljno da spas nađete u jednostavnim joga pozama koje možete potražiti i na Youtubeu i prakticirate ih svaku večer prije spavanja.

Piše: A.S.

Foto: Asdrubal Luna / Brooke Lark on Unsplash.com

Pročitajte i...

Već ste prekršili sve svoje novogodišnje rezolucije? Nema veze, imamo bolje ideje!

Ne zamjerajte si previše, planovi su vam ionako bili suviše ambiciozni. Umjesto dramatičnim potezima, u smjeru boljeg života krenite malim ali efikasnim koracima, uz pomoć savjeta iz knjige “Ljubav prema nesavršenom”

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Sjajni savjeti Jennifer Aniston koje ćemo uvrstiti na listu novogodišnjih rezolucija

„Idite na psihoterapiju. Riješite se sranj...iz svoje prošlosti, očistite se od svih mentalnih toksina i buke, ne gubite živce oko sitnica...“ Hvala, draga naša Rachel!

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

▲ Povratak na vrh