Umjetnik Lonac ponovno crta u Zagrebu

24.09.2015.

Veliki zidni mural u sklopu programa Bijela noć

Nakon uspješnih međunarodnih gostovanja ovog ljeta, na bristolskom festivalu Upfest 2015. te Betonfestu u Sarajevu, jedan od najpriznatijih hrvatskih uličnih umjetnika vraća se u Zagreb. Ovog puta Lonac je dio francuskog društva, ali doduše, na domaćem terenu.

Lonac je ovih dana započeo veliki zidni mural u Petrinjskoj 25 koji će u cijelosti biti predstavljen ove subote, 26. rujna kao dio velike kulturne manifestacije pod nazivom Bijela noć (fran. Nuit Blanche). Tog će dana od 16 sati popodne do 4 sata ujutro Zagreb vrvjeti interaktivnim događanjima, koncertima, glazbom, izložbama, uličnom umjetnošću, svjetlosnim i zvučnim instalacijama te performansima.

 

Betonfest 2015/Sarajevo

 

Svi posjetitelji Bijele noći moći će besplatno uživati u raznim događanjima, a mural s potpisom Lonca bit će dio intervencija na gradskim pročeljima poznatih street umjetnika. Tako će se Lonac kao jedini Hrvat naći u društvu poznatih francuskih umjetnika poput Etien’a i Jana Vormana koji će također ostaviti traga na zagrebačkim zgradama.

Pod sekcijom ulične umjetnosti tu će biti i velika izložba u Galeriji Klovićevi dvori; Street art 2.0: Inovacija u srcu pokreta, Fourneauove interaktivne instalacije Water Light Graffiti, instalacija Picturae i Light Graff Patricka Sucheta te mnoge druge zanimljivosti.

Projekt Bijela noć je pokrenut 2002. godine u Parizu i odmah je postigao velik uspjeh, a danas je u mnogim svjetskim gradovima jedan od najvažnijih kulturnih događaja godine. Prvi put Bijelu noć u Zagreb dovodi Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Ulični umjetnici oslikali zagrebački park Opatovina

Pogledajte kako danas izgleda jedan od najljepših zagrebačkih parkova!

Beogradski modni brend koji će vas zavesti na prvu

Celebrate the Bird donosi dašak svježine i elegancije na modnu scenu

Novi modni murali iznenadili New York

Nakon Guccija, murale u službi PR kampanje predstavio je i Coach

Dva rada hrvatskog street umjetnika uvrštena u 55 najljepših murala svijeta

Publikacija Widewalls objavila je listu s 55 najljepših murala svijeta, a na njoj su se našla i dva murala hrvatskog street umjetnika Lonca

▲ Povratak na vrh