Umjetnost dolazi vama- kulturna izolacija nije opcija

19.03.2020.

Genijalna inicijativa ekipe Radio Studenta

Činjenica jest da smo do daljnjega osuđeni na udobnost i sigurnost naših domova, no ideja da izolacija = dosada već je pase, i to zahvaljujući brojnim inicijativama, grupama i konstruktivnim prijedlozima kako provoditi vrijeme kod kuće bez da osjećamo da išta propuštamo. Jedna takva ideja niknula je u glavama kulturne redakcije Radija Student, koji su kao odgovor na novonastalu situaciju i s ciljem borbe protiv kulturne izolacije osnovali Facebook grupu “Umjetnost dolazi vama”. Cilj je ove otvorene grupe s članovima dijeliti virtualne kulturno-umjetničke sadržaje koji su razvrstani u četiri kategorije: likovno, književno, filmsko i kazališno.

Grupa je od svog osnutka prije samo 4 dana već prikupila preko 12, 000 članova, a linkovi nas vode u čarobne dimenzije berlinske filharmonije, dugometražnih i kratkometražnih pobjednika filmskih festivala, kreativnih radionica, snimaka predstava velikih domaćih i stranih kazališta, te stranica gdje besplatno možete preuzeti najveće klasike svjetske književnosti. Niz se nastavlja, a osnivači grupe pozivaju nas da u ovim trenucima nastavimo živjeti kulturu i ne dozvolimo da otkazana i odgođena kulturno-umjetnička zbivanja evoluiraju u kulturnu pustinju.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

ELLE profil: Tko je Lily Scout Kwong?

Naoružana božurima i mahovinom u borbi za bolji svijet

Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

▲ Povratak na vrh