Umjetnost dolazi vama- kulturna izolacija nije opcija

19.03.2020.

Genijalna inicijativa ekipe Radio Studenta

Činjenica jest da smo do daljnjega osuđeni na udobnost i sigurnost naših domova, no ideja da izolacija = dosada već je pase, i to zahvaljujući brojnim inicijativama, grupama i konstruktivnim prijedlozima kako provoditi vrijeme kod kuće bez da osjećamo da išta propuštamo. Jedna takva ideja niknula je u glavama kulturne redakcije Radija Student, koji su kao odgovor na novonastalu situaciju i s ciljem borbe protiv kulturne izolacije osnovali Facebook grupu “Umjetnost dolazi vama”. Cilj je ove otvorene grupe s članovima dijeliti virtualne kulturno-umjetničke sadržaje koji su razvrstani u četiri kategorije: likovno, književno, filmsko i kazališno.

Grupa je od svog osnutka prije samo 4 dana već prikupila preko 12, 000 članova, a linkovi nas vode u čarobne dimenzije berlinske filharmonije, dugometražnih i kratkometražnih pobjednika filmskih festivala, kreativnih radionica, snimaka predstava velikih domaćih i stranih kazališta, te stranica gdje besplatno možete preuzeti najveće klasike svjetske književnosti. Niz se nastavlja, a osnivači grupe pozivaju nas da u ovim trenucima nastavimo živjeti kulturu i ne dozvolimo da otkazana i odgođena kulturno-umjetnička zbivanja evoluiraju u kulturnu pustinju.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako šarmantno razbijati predrasude - razgovor s Ecijom Ojdanić

Glumica, osnivačica i ravnateljica kazališta Moruzgva, svestrana Ecija Ojdanić otkriva nam kako se pripremala za ulogu Vlajne u novoj predstavi Vla-Vla-Vlajland, uoči zagrebačke premijere 18. listopada u kazalištu Vidra

Novi video uradak Paris Hilton

Potpuno razotkrivanje poznate milijunašice na pragu 40. otkriva njezino pravo lice.

Filmovi na španjolskom jeziku koje trebate pogledati

Za sve ljubitelje španjolskog jezika i kulture

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

▲ Povratak na vrh