Virtualna manekenka Miquela postala je pjevačica

19.09.2019.

Ljubav, glazba i roboti

Čini se da se rodila nova pop zvijezda. Naime, objavljen je debitantski isječak glazbenog spota virtualnog modela (potpuno izmišljene i dizajnirane djevojke) Miquele. Avatar djevojka vodi Instagram profil pod nazivom LiL Miquela, gdje intervjuira modne umjetnike, dizajnere i influencere. I sama Miquela se smatra ikonom stila – njeni trendi outfiti vrijedni su imitacije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on


Osim toga, djevojka robot bori se i za ljudska prava, što je lijepo od jednog robota, budući da iz velikog broja knjiga o znanstvenoj fantastici znamo kako to može završiti. Miquelu je časopis TIME nazvao robotskim fenomenom i “najutjecajnijom osobom na Internetu”, pa vi recite.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on

Ljubav prema modi dovela ju je do pojavljivanja u reklamnoj kampanji Calvin Klein sa supermodelom Bellom Hadid i otvaranja revije modne kuće Prada, te pozicije gostujuće urednice na Dazed Beauty.

Ali sada je i Miquela odlučila krenuti u pjevačke vode. U debitantskom videu Money model se pojavljuje u stilu obične tinejdžerke koja se zabavlja s prijateljima na zabavi i pjeva kako novac ne znači ništa i spremna ga je potrošiti na one koje voli. Ako to nije duša od robota, onda ne znamo što je, kad bi svi bili takvi, svijet bi bio jedno puno ljepše mjesto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on

 

Miquela je objavila i svoj prvi singl, “Sleeping In” prije pet tjedana. U njemu pjeva o zaljubljivanju. Obje pjesme su vrlo lirične i s pravom se mogu računati da će postati hitovi. Glazbeni kritičari komentirali su spot virtualnog pjevača više nego povoljno. Čiji točno glas (vrlo melodičan i lijep) možemo čuti u pjesmama, nije poznato. Možda je i u potpunosti sintetiziran na računalu.

Da, budućnost je već ovdje.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Virtualni influenceri preuzimaju modni svijet

U posljednjih nekoliko sezona u svijetu mode su popularni postali virtualni supermodeli i influenceri

Kako možete završiti u Disney zatvoru?

Punk rock ikona o zatočeništvu u zabavnom parku

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Mihaela Krznar fotografija cvijeća

Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

7 novih romantičnih komedija koje su dostupne za streaming sada

Pripremite watchlistu za kišne ljetne večeri ili vruća popodneva spušenih roleta

▲ Povratak na vrh