Virtualni buvljaci “okupirali” su Zagreb – otkrili smo kako ih i vi možete pronaći!

31.01.2019.

Najbolji domaći Instagram profili za ljubitelje vintage odjeće

Volite li vintage odjeću tada vam zasigurno nije promaknuo trend polu-privatnih buvljaka koji su u posljednjih godinu dana doslovno okupirali Zagreb i mnogima postali omiljenim mjestom susreta, opuštene zabave i shoppinga tijekom vikenda. Subota i nedjelja u metropoli gotovo da ne mogu proći, a da se u nekom studiju, prostoru nekog gradskog kafića ili pak u nečijem stanu, ne održava barem jedan buvljak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on

 

Spomenuti buvljaci u Zagrebu se organiziraju već dugi niz godina, no trend je uzeo maha tek u posljednje vrijeme. Je li ponuda proizvela potražnju ili obratno, nije niti važno. Jesu li buvljaci potaknuli promjenu svijesti kupaca ili je promjena svijesti dovela do većeg broja buvljaka teško ćemo dokučiti no svojevrsni se shift u razmišljanju i shopping navikama svakako dogodio.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on

 

S vintage odjeće skinuta je stigma “starog i nošenog”, a njegove su mnogobrojne prednosti time automatski isplivale na površinu. Modno osviještena publika shvatila je da vintage često predstavlja nešto kvalitetno i vrijedno, a vrlo često i nešto estetski jedinstveno što nećete vidjeti na svakoj drugoj pomodnoj djevojci u gradu.

Također, buvljaci zasigurno predstavljaju cjenovno prihvatljiviju varijantu kupovine zbog koje, najčešće, nećete požaliti. Buvljaci su potaknuli razmjenu rabljene odjeće kako starijeg pa tako i novijeg datuma te su tako, pa barem na neki malen, lokalan način, omogućili da ona ne završi na smeću s ionako prevelikom, zabrinjavajućom količinom tekstilnog otpada koji nemilosrdno zatrpava planet. No, osim buvljaka, ljubitelji vintage odjeće i modnih dodataka danas mogu prošetati i virtualnim hodnicima različitih Instagram profila specijaliziranih za prodaju, a mi smo izdvojili nekoliko domaćih vintage imena čija će vas ponuda oduševiti.

 

@m.o.t.h._vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on

 

Moth vintage je profil s impresivnom selekcijom vintage odjeće i modnih dodataka koje datiraju iz različitih modnih era. Ljubiteljice upečatljivih odjevnih komada na virtualnim će štenderima ovog Instagram profila zasigurno pronaći mnogo izvrsnih, pomaknutih komada, a naći će se tu i pokoji dizajnerski komad s potpisom za sve one koji vole kolekcionarski skupljati odjeću.

 

@balkanciaga.studio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casually wearing some clothes (@balkanciaga.studio) on

 

Iz ogromne strasti prema odjeći edgy estetike i višegodišnjem popunjavanju ormara, rodio se Balkanciaga studio koji će oduševiti sve one koji vole onaj pravi vintage s pomakom. Kožne jakne s bajkerskom vibrom, masivne, pomalo dekadentne bunde i košulje iz sedamdesetih adut su Balkanciage zbog čega će ovu Instagram adresu instantno zavoljeti svi pravi ljubitelji vintagea.

 

@deee_vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deee Vintage (@deee_vintage) on

 

Bajkovita, izrazito bogata selekcija vintage odjeće i modnih dodataka krasi i virtualne vješalice profila Deee_Vintage, a kako upečatljive odjevne komade iz ponude kombinirati pokazat će vam svojim stylinzima i sama vlasnica profila koja njeguje jedinstven, razigran i eklektičan stil odijevanja.

 

@bumbak.eu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on

Premda se radi o vrlo svježem imenu koji se u virtualnim prostorima pojavio tek nedavno, Instagram adresu Bumbak.eu ljubiteljice su vintagea odmah stavile na svoju mapu. To nimalo ne čudi jer je ova virtualna vintage adresa svojim pratiteljima odmah ponudila odlične, izrazito dobro očuvane komade kojima je zbilja teško odoljeti. Sudeći po samim počecima radi se o sjajnoj selekciji koju vrijedi redovito pratiti.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Proljetni printevi i uzorci kojima ne možemo odoljeti

'Florals for spring? Goundbreaking.', uzdahnula bi Miranda Priestley, a mi donosimo ne-samo-cvjetne proljetne uzorke koji bi zadovoljili i najzahtjevnije

'Izgledaš umorno...' - Bella odgovorila na komentar koji nitko nikad ne želi čuti

U najnovijem izdanju svakodnevne torture nerealnih očekivanja...

Grinč možda nije ukrao Božić, ali modnu industriju obojio je kako njemu paše

Mislili smo da su ove nijanse anomalija uoči Božića, no pojavljuju se novi komadi u Grinch zelenoj...

Madonnina kći je otvorila Instagram (i nema strpljenja za glupa pitanja o njenoj majci)

Jabuka definitivno nije pala daleko od pop royalty stabla…

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

▲ Povratak na vrh