Virtualni buvljaci “okupirali” su Zagreb – otkrili smo kako ih i vi možete pronaći!

31.01.2019.

Najbolji domaći Instagram profili za ljubitelje vintage odjeće

Volite li vintage odjeću tada vam zasigurno nije promaknuo trend polu-privatnih buvljaka koji su u posljednjih godinu dana doslovno okupirali Zagreb i mnogima postali omiljenim mjestom susreta, opuštene zabave i shoppinga tijekom vikenda. Subota i nedjelja u metropoli gotovo da ne mogu proći, a da se u nekom studiju, prostoru nekog gradskog kafića ili pak u nečijem stanu, ne održava barem jedan buvljak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on Jan 30, 2019 at 12:51pm PST

 

Spomenuti buvljaci u Zagrebu se organiziraju već dugi niz godina, no trend je uzeo maha tek u posljednje vrijeme. Je li ponuda proizvela potražnju ili obratno, nije niti važno. Jesu li buvljaci potaknuli promjenu svijesti kupaca ili je promjena svijesti dovela do većeg broja buvljaka teško ćemo dokučiti no svojevrsni se shift u razmišljanju i shopping navikama svakako dogodio.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on Jan 7, 2019 at 1:27am PST

 

S vintage odjeće skinuta je stigma “starog i nošenog”, a njegove su mnogobrojne prednosti time automatski isplivale na površinu. Modno osviještena publika shvatila je da vintage često predstavlja nešto kvalitetno i vrijedno, a vrlo često i nešto estetski jedinstveno što nećete vidjeti na svakoj drugoj pomodnoj djevojci u gradu.

Također, buvljaci zasigurno predstavljaju cjenovno prihvatljiviju varijantu kupovine zbog koje, najčešće, nećete požaliti. Buvljaci su potaknuli razmjenu rabljene odjeće kako starijeg pa tako i novijeg datuma te su tako, pa barem na neki malen, lokalan način, omogućili da ona ne završi na smeću s ionako prevelikom, zabrinjavajućom količinom tekstilnog otpada koji nemilosrdno zatrpava planet. No, osim buvljaka, ljubitelji vintage odjeće i modnih dodataka danas mogu prošetati i virtualnim hodnicima različitih Instagram profila specijaliziranih za prodaju, a mi smo izdvojili nekoliko domaćih vintage imena čija će vas ponuda oduševiti.

 

@m.o.t.h._vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on Nov 30, 2018 at 12:34am PST

 

Moth vintage je profil s impresivnom selekcijom vintage odjeće i modnih dodataka koje datiraju iz različitih modnih era. Ljubiteljice upečatljivih odjevnih komada na virtualnim će štenderima ovog Instagram profila zasigurno pronaći mnogo izvrsnih, pomaknutih komada, a naći će se tu i pokoji dizajnerski komad s potpisom za sve one koji vole kolekcionarski skupljati odjeću.

 

@balkanciaga.studio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casually wearing some clothes (@balkanciaga.studio) on Jan 19, 2019 at 7:01am PST

 

Iz ogromne strasti prema odjeći edgy estetike i višegodišnjem popunjavanju ormara, rodio se Balkanciaga studio koji će oduševiti sve one koji vole onaj pravi vintage s pomakom. Kožne jakne s bajkerskom vibrom, masivne, pomalo dekadentne bunde i košulje iz sedamdesetih adut su Balkanciage zbog čega će ovu Instagram adresu instantno zavoljeti svi pravi ljubitelji vintagea.

 

@deee_vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deee Vintage (@deee_vintage) on Jan 9, 2019 at 8:53am PST

 

Bajkovita, izrazito bogata selekcija vintage odjeće i modnih dodataka krasi i virtualne vješalice profila Deee_Vintage, a kako upečatljive odjevne komade iz ponude kombinirati pokazat će vam svojim stylinzima i sama vlasnica profila koja njeguje jedinstven, razigran i eklektičan stil odijevanja.

 

@bumbak.eu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on Jan 29, 2019 at 1:06pm PST

Premda se radi o vrlo svježem imenu koji se u virtualnim prostorima pojavio tek nedavno, Instagram adresu Bumbak.eu ljubiteljice su vintagea odmah stavile na svoju mapu. To nimalo ne čudi jer je ova virtualna vintage adresa svojim pratiteljima odmah ponudila odlične, izrazito dobro očuvane komade kojima je zbilja teško odoljeti. Sudeći po samim počecima radi se o sjajnoj selekciji koju vrijedi redovito pratiti.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

Kako su influenceri zgrozili svijet?

Tanka je linija između digitalnog aktivizma i samopromocije

12 otkačenih Instagrama koji spajaju umjetnost i hranu

Naše dvije najdraže stvari ikad spojene u dvanaest nadrealnih profila koji će vam uljepšati život

Volite vintage? Ovo su zagrebačke adrese koje morate posjetiti!

Zagrebačka prevoditeljica Ivana Ostojčić velika je ljubiteljica vintage komada pa smo je zamolili da s nama podijeli svoje tajne lokacije za jedan nezaboravan old school shopping!

▲ Povratak na vrh