Virtualni buvljaci “okupirali” su Zagreb – otkrili smo kako ih i vi možete pronaći!

31.01.2019.

Najbolji domaći Instagram profili za ljubitelje vintage odjeće

Volite li vintage odjeću tada vam zasigurno nije promaknuo trend polu-privatnih buvljaka koji su u posljednjih godinu dana doslovno okupirali Zagreb i mnogima postali omiljenim mjestom susreta, opuštene zabave i shoppinga tijekom vikenda. Subota i nedjelja u metropoli gotovo da ne mogu proći, a da se u nekom studiju, prostoru nekog gradskog kafića ili pak u nečijem stanu, ne održava barem jedan buvljak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on Jan 30, 2019 at 12:51pm PST

 

Spomenuti buvljaci u Zagrebu se organiziraju već dugi niz godina, no trend je uzeo maha tek u posljednje vrijeme. Je li ponuda proizvela potražnju ili obratno, nije niti važno. Jesu li buvljaci potaknuli promjenu svijesti kupaca ili je promjena svijesti dovela do većeg broja buvljaka teško ćemo dokučiti no svojevrsni se shift u razmišljanju i shopping navikama svakako dogodio.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on Jan 7, 2019 at 1:27am PST

 

S vintage odjeće skinuta je stigma “starog i nošenog”, a njegove su mnogobrojne prednosti time automatski isplivale na površinu. Modno osviještena publika shvatila je da vintage često predstavlja nešto kvalitetno i vrijedno, a vrlo često i nešto estetski jedinstveno što nećete vidjeti na svakoj drugoj pomodnoj djevojci u gradu.

Također, buvljaci zasigurno predstavljaju cjenovno prihvatljiviju varijantu kupovine zbog koje, najčešće, nećete požaliti. Buvljaci su potaknuli razmjenu rabljene odjeće kako starijeg pa tako i novijeg datuma te su tako, pa barem na neki malen, lokalan način, omogućili da ona ne završi na smeću s ionako prevelikom, zabrinjavajućom količinom tekstilnog otpada koji nemilosrdno zatrpava planet. No, osim buvljaka, ljubitelji vintage odjeće i modnih dodataka danas mogu prošetati i virtualnim hodnicima različitih Instagram profila specijaliziranih za prodaju, a mi smo izdvojili nekoliko domaćih vintage imena čija će vas ponuda oduševiti.

 

@m.o.t.h._vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.O.T.H. vintage (@m.o.t.h._vintage) on Nov 30, 2018 at 12:34am PST

 

Moth vintage je profil s impresivnom selekcijom vintage odjeće i modnih dodataka koje datiraju iz različitih modnih era. Ljubiteljice upečatljivih odjevnih komada na virtualnim će štenderima ovog Instagram profila zasigurno pronaći mnogo izvrsnih, pomaknutih komada, a naći će se tu i pokoji dizajnerski komad s potpisom za sve one koji vole kolekcionarski skupljati odjeću.

 

@balkanciaga.studio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casually wearing some clothes (@balkanciaga.studio) on Jan 19, 2019 at 7:01am PST

 

Iz ogromne strasti prema odjeći edgy estetike i višegodišnjem popunjavanju ormara, rodio se Balkanciaga studio koji će oduševiti sve one koji vole onaj pravi vintage s pomakom. Kožne jakne s bajkerskom vibrom, masivne, pomalo dekadentne bunde i košulje iz sedamdesetih adut su Balkanciage zbog čega će ovu Instagram adresu instantno zavoljeti svi pravi ljubitelji vintagea.

 

@deee_vintage

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deee Vintage (@deee_vintage) on Jan 9, 2019 at 8:53am PST

 

Bajkovita, izrazito bogata selekcija vintage odjeće i modnih dodataka krasi i virtualne vješalice profila Deee_Vintage, a kako upečatljive odjevne komade iz ponude kombinirati pokazat će vam svojim stylinzima i sama vlasnica profila koja njeguje jedinstven, razigran i eklektičan stil odijevanja.

 

@bumbak.eu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumbak (@bumbak.eu) on Jan 29, 2019 at 1:06pm PST

Premda se radi o vrlo svježem imenu koji se u virtualnim prostorima pojavio tek nedavno, Instagram adresu Bumbak.eu ljubiteljice su vintagea odmah stavile na svoju mapu. To nimalo ne čudi jer je ova virtualna vintage adresa svojim pratiteljima odmah ponudila odlične, izrazito dobro očuvane komade kojima je zbilja teško odoljeti. Sudeći po samim počecima radi se o sjajnoj selekciji koju vrijedi redovito pratiti.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

Majka od Beyoncé dane krati vicevima koji su toliko loši da su zapravo smiješni

Čini se da je Tina ipak najveća zvijezda na obiteljskim ručkovima, sorry Bey, sorry Jay.

Najzabavniji online modni izazovi

Ako vam treba dovoljno dobar razlog za dotjerivanje kod kuće, pronašli smo ga! Od #DressUpFridaya do #HomeCouturea, s obveznom rekreacijom uz Elleove  #Stilskevježbe, na vama je da odaberete svoj favorit

▲ Povratak na vrh