Vrijeme je za novu, rujansku Sensu

10.09.2019.

Novi broj je na kioscima

Stigao nam je rujan. Sunce je izgubilo snagu i dobilo zlatnu zrelost i mekoću, a naš se pogled okreće prema unutra, razvrstava stara i stvara mjesta za nova životna iskustva. Inspiraciju za njih potražite u novoj Sensi. Svi novi pretplatnici na dar će dobiti luksuzne proizvode dermakozmetike Alma K. koji sadrže minerale, soli i blato Mrtvog mora. Prošetajte virtualno sadržajem na portalu Sensa.hr i prelistajte novi broj na dnu stranice, a pročitajte i Pismo urednice iz novoga broja.

 

 

Jeste li se ikad upitali koliko ranjivost, tj. strah od ranjivosti upravlja vašim životom i odlukama? Njegovi pratioci su naše ideje o mogućem odbijanju, padovima, nesigurnosti, pravljenju pogrešaka, a često nas drže u grčevitom zagrljaju koji ne popušta i ne dopušta nam da napravimo željene i potrebne korake prema naprijed. Iza svega krije se strah da ne budemo povrijeđeni i odbačeni.

No, ideja o neranjivosti je iluzija, napominje dr. Brené Brown koja je ovoj temi posvetila i knjigu. Umjesto da od ranjivosti bježimo i krijemo je duboko zakopanu u sebi, ona nas poziva da je prigrlimo kao veliki dar.

A koliko smo zaista ranjivi? Zasigurno mnogo više od onoga što drugima dopuštamo vidjeti, a najvjerojatnije i više od onoga što sami sebi želimo priznati. Naš prvi i najvažniji korak trebao bi biti iskren razgovor sa sobom, upoznavanje sa svojom ranjivosti i njezino prihvaćanje. Iz te pozicije možemo djelovati i pokrenuti se mnogo hrabrije, bez obzira na strah koji nas možda obavija.

Naš kolumnist dr. Kenan Crnkić tome bi vjerojatno pridodao i jednostavnu, a moćnu riječ „da“. U njoj se krije velika snaga, ona otvara nove mogućnosti i rastvara granice koje najčešće sami sebi postavljamo. Kad nečemu ili nekomu kažemo „da“, naša obveza je stvarna, teško se od nje više možemo sakriti. I, zaista! Koliko puta vas je odgovor „ne“ doveo do nečeg novog, nevjerojatnog, zabavnog i, na kraju, do željenog scenarija?

Zanimljivo je to kako me svakog mjeseca iznova iznenade i pokreću poruke naših autora. Njihove riječi vraćaju mi željeni fokus i, kao da čitaju moje misli, strepnje i situacije kroz koje prolazim, suptilno mi nude drugačiji pogled i moguća rješenja.

Takvu energiju osjećam na ovim stranicama, znajući da su posvećene našim svakodnevnim borbama, ali i njihovu razrješenju. S novom sezonom, veselim se izazovima i temama koje diraju ravno u srce i dušu jer tamo se, budimo iskreni, događaju najteže, ali i najljepše stvari u životu.

I ne zaboravimo – hodajući starim, utabanim putovima nailazimo uvijek na iste situacije i ljude. Nije li život više od toga?

 

 

Fotografije: Press

Pročitajte i...

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Dođite na Sensa Yoga Reconnect Retreat

Savršena detoksikacija u bajkovitoj prirodi Plitvica

Hot jesen uz novi Cosmopolitan – potražite rujansko izdanje na kioscima

Za sve one koji žele istog trena super odgovore na pitanja što obući, s kim furati, što gledati, kako se ludo zabaviti i ne manje bitno kako ispuniti sve želje, snove i fantazije... Paaaa, barem do kraja ove godine

Ljeto je ljepše i ispunjenije... uz novu Sensu

Stigao je kolovoz, a s njim i nova Sensa. Od petka 2. 8. potražite je na kioscima i ne zaboravite na limitirani paket Sensa s knjigom za 39.90 kuna!

Cosmopolitan + Cosmo bikini = super ljeto!

Sve što vam treba ovo ljeto je Cosmopolitan ljetni paket! Vi birate želite li pink ili crni badić. Ili možda oba pa ih možete furati na 4 načina. Badić u crnoj boji je ONE SIZE, a pink je dostupan u veličinama S/M i L. Potražite kolovoško izdanje Cosmopolitana na svim kisocima od 25. srpnja, kao i eskluzivni ljetni paket Cosmopolitan + badić po cijeni od 59,90 kuna na frekventnijim prodajnim mjestima

▲ Povratak na vrh