Zadnji spot Billie Eilish novi je skandal serijskog plagijatora

24.06.2019.

"Bad guy"

Dave Meyers, Grammyjem nagrađen redatelj spotova, ponovno je izazvao skandal. Naime, nakon što je već više puta tužen za plagiranje radova suvremenih umjetnika (2018. godine zbog spotova koje je radio za Arianu Grande i Kendricka Lamara), ponovno je bez pitanja posudio vizuale za spot Bad guy nove glazbene senzacije Billie Eilish.

 

 

Ovaj put su fanovi prepoznali kadrove koji su gotovo identični onima sa snimanja za Toiletpaper magazine- projekt umjetnika Maurizia Cattelana i fotografa Pierpaola Ferrarija.

 

Iz Toiletpaper-a javljaju kako ih nitko u vezi suradnje sa Meyersom nije kontaktirao i istražuju kako i zašto su njihovi materijali završili u spotu. Iako je granica između inspiracije, hommage-a i plagijata vrlo tanka i predmet brojnih raspravi, nama se čini da je prilično izvjesno tko je bad guy u ovoj priči.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @toiletpapermagazineofficial on


Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Samantha Burkhart: od slikarice do stilističke zvijezde

Upoznajte ženu s kojom je Billie Eilish savršeno modno kliknula... iako ju je jednom pokušala "uvući" u haljinu

Zaustavite sve što radite i pogledajte ovaj anti-body shaming video Billie Eilish

Biste li željeli da sam manja? Slabija? Mekša? Viša?

Billie Eilish na društvenim mrežama održala lekciju „privilegiranim bijelcima“

„Molim vas, ne mogu disati“. Rečenica koju posljednjim snagama izgovora George Floyd dok mu policajčevo koljeno pritišće vrat, prizor je koji je zgrozio svijet. Afroamerička zajednica već desetljećima ne može disati od policijske brutalnosti, a Floydovo ubojstvo dignulo je cijeli SAD na noge. Milijuni ljudi izašli su na ulice, a protestante su podržale i zvijezde poput Beyonce i Billie Eilish

▲ Povratak na vrh