Zaplešite s Elleom! Četiri fantastične plesačice vode nas kroz umjetnost pokreta

30.05.2019.

Jeste li slobodni za ovaj ples?

Ples je potreba, izraz, akcija i reakcija, umijeće i umjetnost, način mišljenja i djelovanja, dodir, nježnost i borba. Naše sugovornice Ana Kreitmeyer, Lana Hosni, Iva Nerina i Ana Jelušić to savršeno znaju i s nama su odlučile porazgovarati o životu u neprestanom pokretu i podijelile s nama nekoliko plesnih koraka.

Ana Kreitmeyer

 

“Za mene, najintimnije, ples je najprije potreba, potreba za kretanjem… No ples je i način izražavanja, postavljanja vrijednosti, ispitivanja odnosa prema svijetu, aktivne reakcije; ples je prostor mišljenja, djelovanja, artikulacije određenih tema.”, rekla nam je Ana.

 

Iva Nerina

 

“Rasla sam uz ples, a s obzirom na to da dolazim iz obitelji plesačica, u plesnoj sam dvorani bila i prije nego što sam se rodila. Ples mi je došao prirodno, a još sam kao dijete bila opčinjena tijelima koja plešu i pitanjima kako se ples gleda, kako se živi, kako se vježba, što je tehnika, što je muzikalnost…”, otkrila nam je Iva.

 

Lana Hosni

 

“Odmalena sam znala da ću se baviti plesom, da je to sada to. Na Akademiji sam imala priliku susresti ljude iz različitih dijelova svijeta i upoznati različite kulture te vidjeti kako one utječu na tijelo i shvaćanje tijela. Takvo širenje horizonta, razumijevanje razlika te sama izvedbena situacija nužno otvaraju pitanja srama, straha, stavljanja maske, izlaženja pred ljude u određenom kontekstu…”, ispričala je Lana.

 

Ana Jelušić

 

 

“Plesom sam se počela baviti jako kasno, tek nakon završenog studija engleskog i španjolskog na Filozofskom fakultetu, ali za mene je to bila mitska stvar. Odmalena sam osjećala da se time želim baviti, da je to način na koji želim osjećati i stvarati smisao za sebe u svijetu. Iz raznih razloga to se nije ranije dogodilo i onda pri završetku faksa zaista sam se zapitala što ću sa sobom – nastaviti utabanim putem ili slijediti svoj pravi glas i voilà, odlučila sam odvažiti se.”, rekla nam je Ana.

Kako su nam svoju plesnu priču prenijele kroz pokret, otkrijte u našem videu:


Intervju: Ana Fazekaš
Fotografije: Karla Jurić

Pročitajte i...

Za dozu pozitive isprobajte Insta satove plesa koreografa koji stoji iza Sijinog spota Chandelier

Ryan Heffington donosi super zabavnu aktivnost za otpuštanje kočnica

Intervju: Antonija Šimurina, pokretačica projekta zbog kojeg ćete se osjećati kao Beyonce i JLo

Antonija Šimurina pokrenula je projekt u kojem možeš plesati u visokim potpeticama i izgledati jako classy i ženstveno

Kako je Salvatore Ferragamo uplesao u blagdane

Blagdanska kampanja popularnog brenda

Petra Hrašćanec o plesu i samoći udvoje

Povodom najnovijeg izdanja Monoplay festivala, porazgovarale smo s nevjerojatno talentiranom Petrom Hrašćanec

Pogledajte kako nam je bilo na Cosmo Brucošijadi!

Prvo nas je ulovila nostalgija, a sad smo spremni za ples i zabavu do jutra

▲ Povratak na vrh