Započela je nova sezona “Igre prijestolja”

GAME OF THRONES, Gemma Whelan
17.07.2017.

Gemma Whelan, koja u seriji tumači ratobornu Yaru Greyjoy, otkriva svoja predviđanja za sedmu sezonu HBO-ove uspješnice

Nakon skoro godinu dana nestrpljivog iščekivanja, na naše ekrane napokon je stigla nova sezona HBO serije “Igra prijestolja“!

Iako smo nestrpljivo prvu epizodu preko HBO kanala odgledali već u sitnim satima, nećemo vam otkrivati detalje. Umjesto spoilera, otkrit ćemo vam što o novoj sezoni misli jedna od najsnažnijih ženskih likova u seriji, odlučna Yara Greyjoy koju tumači Gemma Whelan.

Kako obožavatelji reagiraju na Yaru?

GW: Samo s Comic Conova znam da je obožavana kao jedna snažna, probitačna žena. Moram priznati da me često pitaju kako je to tumačiti snažnu ženu, i mislim da je to šteta – žene jesu snažne, to uopće ne bi trebalo biti pitanje. No stvarno me veseli vidjeti da ljudi u njoj pronalaze inspiraciju. Snaga koju ona ime, i ono što predstavlja ponekad čine razliku. Velika je privilegija dobivati poštovanje na taj način, kao netko tko samo igra taj lik.

Biste li voljeli da Yara u konačnici zasjedne na prijestolje ili da uništi posljednjeg Bijelog hodača?

GW: Imam grozan osjećaj da će Bijeli hodači preuzeti osmu sezonu. Naravno da ne znam točno, ali čini mi se da dobivaju na snazi i moći, ali i hrabrosti. U savršenom svijetu, prijestolje bismo preuzeli Dany [Danerys Targaryen] i ja. Zašto ne?!

 

 

Foto: Profimedia

*Prva epizoda sedme sezone „Igre prijestolja“ premijerno je dostupna već danas na HBO On Demand i HBO GO kanalima, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano je istog dana u udarnom terminu u 20:00 h. Nove epizode emitirat će se svakog ponedjeljka u istom terminu na HBO-u, te će biti dostupne putem HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

Pročitajte i...

Stiže serija koju potpisuje sjajni Luca Guadagnino i… jedva čekamo!

Redatelj prekrasnih filmova Call Me By Your Name, I Am Love i The Bigger Splash potpisuje svoju prvu seriju koja stiže na HBO već u rujnu

Emmy 2019.: pobjednici i gubitnici 71. ceremonije

Černobil, Igra prijestolja i drugi trijumfi dodjele nagrada

Meryl Streep uskoro u filmu Stevena Soderbergha

Glumica sve češće glumi u projektima streaming servisa

Emmy report: ugodna i neugodna iznenađenja među nominacijama!

Kontroverzne odluke u nominacijama za prestižnu nagradu

▲ Povratak na vrh