Zavirite u maštoviti Muzej slatkiša

13.03.2018.

Ako volite muzeje i slatko – imamo odlične vijesti za vas!

U Manili, glavnom gradu Filipina, otvoren je Muzej slatkiša – muzej u kojem možete prolaziti kroz vrata izrađena od kolačića i jesti voće od šećerne vate.

Novotvoreni muzej ima sve što ljubitelji slatkog mogu poželjeti. Muzej se sastoji od osam maštovito uređenih soba, pa tako možete pronaći sobu posvećenu žvakaćoj gumi, lizalicama, gumenim bombonima ili pak krafnama ili sladoledu.

U šećernoj sobi možete pronaći i šećerna stabla na kojima se nalazi voće napravljeno od šećera koje možete jesti u neogranićenim količinama. U sobi s krafnama čeka vas kiša krafni, a u sobi žvakaće gume možete skakati na trampolinu napravljenom od iste.

Za oni koji nisu zainteresirani samo da zabilježe zanimljiv Instagram trenutak postoji i predavanje u kojem možete saznati sve o povijesti slatkiša.

Piše: A.S.
Foto: The Dessert Museum Facebook

Pročitajte i...

Raj na zemlji: Palawan

Nije čudo da je ovaj prekrasni filipinski otok dobio nagradu 'Travel + Leisure's Best Awards 2020' za “najbolji otok na svijetu”: njegova je obala prepuna idiličnih snježno bijelih plaža s kristalno čistim morem, a za posebni dojam tu su dramatične vapnenačke litice…

Dugo očekivano otvorenje jednog od najpoznatijih muzeja na svijetu

MoMA je ponovno otvorila svoja vrata publici 21. listopada

Novi pogled na Diorovu povijest

Nakon Pariza, izložba Christian Dior: Designer of Dreams postavljena u Londonu

▲ Povratak na vrh