Znate li što je to ‘wokefishing’? Ako dejtate, onda morate (sa)znati!

28.03.2021.

Nakon 'ghostinga', 'breadcrumbinga' i 'catfishinga', novi je pojam postao it riječ u svijetu solera koji pokušavaju pronaći srodnu dušu…i svaki put udare glavom u emotivni zid!

Frajeri koji nestanu bez riječi. Frajeri koji furaju paralelke. Frajeri koji se ne žele vezati. Emotivno nedostupni, perverzni, alkoholičari, pušači trave, seksualno impotentni, škrti, ljubomorni, mamini sinovi, tatini sinovi, rastrošni, neuredni, mentalno nestabilni…

Ako ste pomislili kako ste odradili baš sve vrste krivih muškaraca, varate se. Tadaaam, upoznajte gospodina Fejk liberala! Pojam wokefishing ‘patentirala’ je novinarka Serena Smith, a njime se aludira na muškarce koji se prave da su liberalniji i progresivniji negoli što to doista  jesu, s ciljem ‘pecanja’ tj. osvajanja žene koja im se sviđa.

U praktičnom životu to znači da će vam na prvom dejtu maltene zapljeskati kad kažete da ste feministica, biti oduševljen idejom da upozna vaše gay prijatelje koji se upravo spremaju usvojiti dijete i bez imalo srama i ustezanja iz fore odjenuti vašu kućnu haljinu jutro nakon prvog seksa. A onda, nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, taman kad pomislite da ste napokon pronašli dijamant među kamenjem, na njemu će se početi pojavljivati pukotine tj. izbijati njegova prava narav.

Možda u obliku ‘bezopasne’ šale o vašoj prekratkoj haljini, posramljivanju vašeg prijatelja zbog njegovog političkog opredijeljenja ili ružnoj opasci vezanoj uz Pride. Ubrzo ćete se pitati tko je ta osoba s kojom ste u vezi i gdje je nestao onaj divan čovjek koji nikog nije procjenjivao na temelju spola, boje kože, seksualnog ili političkog opredjeljenja. Imamo lošu vijest za vas: on nikad nije ni postojao! Postali ste žrtva wokefishinga!

Napisala: Jasmina Rodić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Lekcije o ljubavi (kojih se trebamo odučiti)

U popularnoj kulturi, u kojoj se ljubav prikazuje kao najopsesivnija tema, koje su najgore lekcije o njoj koje smo naučile iz filmova i serija?

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Jedina lekcija o ljubavi koju trebate savladati ft. Eartha Kitt

Učimo o ljubavi, vezama i (bes)kompromisima od ultimativne dive

Laura Wasser, odvjetnica Kim Kardashian: 'Brak i razvod su poslovne odluke'

Odvjetnica za razvode slavnih u podcastu podijelila svoje stavove koji navode na promišljanje o nekim romantičnim idejama koje možda imamo o ljubavi i braku

Kako ostati neovisni u dugoročnoj vezi?

Nekad je lako "previše" se zaljubiti i otkriti da baš sve svoje vrijeme posvećujete osobi koju volite. No, važno je to prepoznati i ponekad se posvetiti i sebi

▲ Povratak na vrh