3 beauty trika koji štede vrijeme i novac

26.09.2021.

Life hacks za vašu kozmetičku torbicu

Čini vam se da su beauty rutine postale toliko elaborirane da biste trebale odvojiti i po nekoliko sati dnevno i dvije trećine mjesečne plaće da biste postigle željene rezultate? Ne očajavajte, nego si olakšajte život i pratite ovih nekoliko trikova koje vam donosimo u nastavku, a koji će vam ostaviti i vremena i novaca za druge životne radosti.

Balzam za usne nije samo za usne

Omiljeni balzam za usne uvijek imajte negdje pri ruci jer vam može poslužiti za puno stvari koje vam vjerojatno uopće nisu pale na pamet. Koristite ga kako biste ukrotili neposlušnu mladu kosu, dodajte malo glossa svojim kapcima, hidratizirajte kožu oko noktiju i već ste uštedjele na tri kozmetička proizvoda. Ako slučajno koristite balzam u nekoj nježnoj nijansi, slobodno ga isprobajte i na obrazima.

Kako popraviti potrganu šminku?

Kozmetička torbica vam je pala na pod i razbilo vam se sjenilo, rumenilo ili puder u kamenu? Ni slučajno ih nemojte baciti ili se mučiti s packanjem posvuda pri sljedećem nanošenju! Radije dodajte nekoliko kapi izopropilnog alkohola i dobro utabajte drugom stranom žlice, et voilà, kao da se ništa nije dogodilo! Ne rastužujte se ni oko polomljenih ruževa, jednostavno ih zagrijte upaljačem da se rastope i ostavite preko noći u frižideru da se opet stvrdnu.

Suhi šampon prije spavanja

Niste jutarnji tip i kad se probudite već skoro kasnite na posao, a izgleda da vas je još zadesio i bad hair day? Pošaljite ova nervozna jutra u zaborav i prije spavanja našpricajte tjeme suhim šamponom, zavežite kosu u punđu i vjerujte nam na riječ da će šampon djelovati još puno bolje ako mu date cijelu noć vremena.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Kako pravilno očistiti lice i druga beauty pitanja: napokon odgovori na vječne dileme

Čak i ako ste uvjereni ste da znate baš sve o šminkanju, njezi kose i kože, za svaki slučaj provjerite imate li besprijekorne kozmetičke navike

Stilski i beauty trikovi Francuskinja zbog kojih su toliko chic

Otkrivamo vam sedam jednostavnih trikova koje možete vrlo lako kopirati od ovih predivnih žena

Pet besplatnih beauty trikova koje morate znati

Donosimo vam jednostavne trikove koji će olakšati vašu beauty rutinu, a možda ih još niste otkrili

▲ Povratak na vrh