3 savjeta za ljetnu njegu kože i kose kojih se apsolutno morate držati

24.07.2020.

Oko ovih stvari nema kompromisa

Ljetna njega kože i kose nije nešto što biste trebali olako shvatiti. Postoji nekoliko stvari na koje biste zaista trebali jako paziti, a ako slučajno ne prakticirate neko od pravila koje vam donosimo u nastavku, odmah počnite, vjerujte nam, bit ćete nam zahvalni.


SPF uvijek i svugdje
Važnost korištenja zaštitnog faktora ne možemo dovoljno naglasiti. SPF bi trebalo koristiti tijekom cijele godine na dijelovima kože koji su izloženi- i da, to znači čak i po zimi, i da, to znači apsolutno uvijek ljeti čak i ako niste na moru. Osim što vaš štiti od ozbiljnih kožnih bolesti, sprječava ubrzano starenje kože. Znamo da smo dosadni, ali kad bismo vas htjeli samo jednu jedinu stvar naučiti- to bi bilo ovo.

Nahranite svoju kosu
Boravak na suncu i u moru može ostaviti nepoželjne posljedice na zdravlje vaše kose. Dodatno isušivanje spriječite nanošenjem hranjive maske barem 2 puta tjedno, a ako znate da ćete provesti cijeli dan na plaži, zaštitite kosu od soli, klora i UV zraka regeneratorom koji se ne ispire.

Pijte dovoljno vode
Visoke temperature potiču unutarnju dehidraciju koja može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, a definitivno će se vidjeti i na vašoj koži. Vodite računa o tome da pijete minimalno 8 čaša vode dnevno, to je minimum koji je potreban za održavanje ravnoteže u organizmu i poticanje detoksikacije.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

10 savjeta stručnjaka za ljetnu njegu svih tipova kose

Kako točno njegovati kosu tijekom ljetnih mjeseci, na što posebno paziti i koja je ultimativna ljetna frizura pitali smo Davorina Purića iz zagrebačkog salona Davor Hair & Soul

Jedina tri sastojka koje naša koža zaista treba u beauty rutini

Stručnjaci ih nazivaju «the big three» kozmetike

Što s kosom kada nemate vremena za frizera?

Manjak vremena za odlazak frizeru, ali i manjak izlazaka koji bi vas na to natjerali ne bi trebali biti izgovor za frizuru koja je izgubila formu. Donosimo par frizura koje je lako održavati čak i kada ništa ne stižete

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

▲ Povratak na vrh