4 tajne crvenoga ruža!

16.01.2017.

Crvena boja iznimno je nabijena energijom i onaj tko je nosi zrači seksepilom i zavodljivošću. Crveni ruž je definitivno najpopularniji među ruževima, no treba znati kako ga nositi

Crvena je oduvijek bila najatraktivnija boja za usne. Neki će uporište za to pronaći i u psihološkom objašnjenju – naime, u trenucima seksualnog uzbuđenja pojačava se protok krvi u usnama te one postaju rumenije. Stoga se vjeruje da je upravo ta činjenica razlogom početka bojanja usana i to upravo crvenom bojom. No, da bi izgledali zanosno, vrlo je bitno kako crveni ruž nosite na usnama.

1. Pravilno doziranje

Tajna lijepog izgleda i crvenog ruža na usnama je u ostatku lica. Naime, što je blijeđi ten, to je efektniji dojam. Stoga neka na očima bude neko svjetlo sjenilo i tek malo prozračnog rumenila nanesite na obraze.
Ako ste se odlučili za crveni ruž, izbjegavajte tuš za oči, dovoljna su samo dva sloja maskare (crna za smeđokose, smeđa za plavuše i crvenokose). Obavezno stavite maskaru na donje trepavice jer će vizualno povećati oči. Na kraju lice lice napudrajte puderom u kamenu ili prahu te dodajte tek malo rumenila.

2. Olovka za usne

Vrlo ružno izgleda kada se crveni ruž ‘razlije’ po usnama ili nedostaje pri krajevima. To ćete spriječiti iscrtavanjem usana olovkom, prije nego nanesete ruž. Tako će duže držati.

3. Odaberite pravu nijansu

Plavušama odlično pristaje ruž boje svijetle cigle ili koraljno crvene. Pazite da crveni ruž nanesete u tankom sloju, prozračno i prirodno. Smeđokose obožavaju sve nijanse ciklame i prozračno crvene ruževe kao i boju lubenice, a crvenokose mogu uživati u svim nijansama crvene.

4. Decentni nokti
Uz crveni ruž nikako ne nosite crveno nalakirane nokte. Dojam koji ćete ostaviti mogao bi biti napadan i nimalo seksi. Predlažemo prozirni bezbojni lak ili french-manicure, no ako ste ipak velika ljubiteljica crvenog – pripazite da nijansa laka odgovara nijansi ruža!

Nikolina Petan
Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Hit ljeta: tie-dye manikura

Od boje limete i jagode pa do boje ananasa, beauty influencerice diljem svijeta na svojim noktima miksaju najsočnije sezonske nijanse za tie dye efekt, a koliko je on popularan svjedoči činjenica da je dobio vlastiti hashtag- #tiedyenails

Beauty tajne: ovo eterično ulje sastavni je dio skincare režima Meghan Markle

Omiljeno rješenje bivše vojvotkinje u borbi protiv akni

▲ Povratak na vrh