5 pogrešaka koje radimo prilikom nanošenja crvenog ruža

25.07.2021.

Vatrene usne bez greške

Glumica Scarlett Johansson je uvjerena kako se sva čarolija šminke nalazi u pravilno izabranom ružu. I samo jedan detalj – jarko obojene usne – može biti ključni zaokret u vašoj osobnoj priči i izgledu. Kako biste spriječili da se kočija pretvori u bundevu, izbjegavajte ove uobičajene pogreške pri nanošenju crvenog ruža ili ruža bilo koje jarke boje.

Nedovoljna hidratacija

Većina modernih ruževa sadrži hidratantna sredstva, a neki proizvodi mogu poslužiti kao potpuni balzam za usne. Ali ipak, dodatna hidratacija nikada neće naštetiti – posebno u zimskoj sezoni ili u uredu s klima uređajima koji ispuštaju suhi zrak. Savjet profesionalaca: nanesite gusti sloj balzama na usne, pričekajte dvije minute, odstranite ubrusom i tek tada nastavite sa šminkanjem usana.

Izbjegavanje pilinga

Niti jedan ruž neće ležati besprijekorno na nedovoljno osvježenim usnama, posebno ako se radi o mat ružu. Neka vam bude pravilo da svakodnevno napravite piling usana – s vrlo mekanom četkicom za zube, ručnikom, spužvastim aplikatorom, posebnim pilingom za usne ili, ako više volite DIY proizvode, kandiranim medom. Masirajte nježno, pazeći da ne oštetite osjetljivu kožu, a zatim nanesite balzam ili kremu.

Neodgovarajuća nijansa olovke za usne

Pozdrav iz devedesetih, kada su usne podcrtane tamnom olovkom bile su trendi koliko i spandex tajice te lakirane šiške. Iznenađujuće se često ovaj atavizam još uvijek može susresti u svakodnevnici, iako je veći neuspjeh, teško zamisliti. Zapamtite, u slučaju olovke za usne moguće su samo dvije mogućnosti:
1) bezbojna ili nude koja označava granice ili čine usne vizualno većima;
2) olovka u tonu ruža za usne. Kako ne biste pogriješili s nijansom, odaberite proizvode iste marke i obavezno ponesite ruž sa sobom kad idete u trgovinu po olovku.

Nedostatak baze

Mnogi zanemaruju bazu, radije nanoseći ruž na 'gole' usne - i to uzalud. Baza pomaže u izbjegavanju neugodnih propusta poput crvenih mrlja na zubima i  'strelica' koje ostavljaju dlačice koje se pojavljuju uz usne. Kako osnova može poslužiti i uobičajena podloga za za lice, BB krema, mineralni puder ili čak i sam ruž. Kako bi vam to uspjelo, ruž se mora nanijeti u nekoliko slojeva: prvi sloj morate obrisati ubrusom, ponovno nanijeti, poljubiti ubrus... Usput, ovom radnjom ruž se neće izbrisati već nakon prve šalice kave, već će postati gotovo vodootporan.

Tehnika nanošenja

Nije važno mažete li usne izravno ružem, četkicom ili prstom, uvijek započnite od središta, najšireg dijela, a zatim prijeđite na rubove. Tako ćete sigurno ravnomjerno nanositi ruž i nećete morati prilagođavati šminku.

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh