5 trikova koje (možda) niste znali o maskama za lice

01.02.2017.

Svi znamo da trebamo barem jednom tjedno staviti neku masku na lice no znate li kada je idealno vrijeme za nju te što je zabranjeno kad su maske u pitanju...

Barem jedanput tjedno koži lica podarite čarobno djelovanje maski jer one su prepune aktivnih tvari koje prodiru u epidermu, revitaliziraju kožu i dodatno je hrane. Da bi rezultat bila lijepa i sjajna koža slijedite naših 5 trikova za učinkovito djelovanje maski!

1. Prije nego stavite masku…
Maske se mogu nanositi svaki dan, ako se radi o osvježavajućim i hranjivim maskama, no ako želite kožu dubinski očistiti, onda to radite jedanput tjedno, a sve druge maske u pravilu se mogu upotrebljavati i do dva puta tjedno ili prema preporuci proizvođača.
Prije nego stavite masku kožu trebate dobro očistiti. Najdjelotvornije je napraviti piling koji će ukloniti sve mrtve stanice i ‘probuditi’ kožu ili je dobro ‘naparite’ jer čista i sjajna koža bolje i dublje upija aktivne sastojke iz maske.

2. Zašto je vrijeme bitno?
Maska se u pravilu na koži drži od tri do 15 minuta, no i to ovisi od proizvoda do proizvoda. Pažljivo čitajte upute na deklaraciji i drži te ih se. Jer, ako masku držite prekratko, neće imati pravi učinak, dok predugo držanje maske na koži može izazvati iritaciju, posebno ako nanosite maske za čišćenje lica.

 

 

3. Uklonite sav ‘višak’
Masku možete skinuti umivajući se toplom vodom ili ‘strgnuti’ je u jednom potezu, no obavezno ostatke maske uklonite blaznicama ili namočenom vatom. Nakon što kožu dobro osušite tapkajući mekanim ručnikom, nahranite je hidratantnom kremom.

4. Zabranjeno na područje oko očiju?
Maske imaju visoku koncentraciju aktivnih tvari koje mogu izazvati iritaciju na ovom iznimno osjetljivom području. No zato u trgovinama možete naći posebne maske za područje oko očiju, koje su nježne i hranjive. One sadrže sastojke koji smanjuju navalu krvi koja može štetiti ovom području. One istodobno smanjuju i jastučiće ispod očiju, uklanjaju podočnjake i ublažavaju nastale bore.

5. Uvijek postoji pravo vrijeme za…
Pravo vrijeme za stavljanje maski je uvečer, kada je cirkulacija u našem tijelu najaktivnija, a kože pripremljena za hranjive sastojke. Stručnjaci savjetuju da ne stavljate masku nakon 22 sata jer koža ima manju aktivnost, a posebno ne ujutro jer je metabolizam kože najsporiji.

 

Nikolina Petan
Fotografija: Getty Images

Pročitajte i...

Kako se riješiti podočnjaka

Stručnjaci otkrivaju čak osam različitih načina da vrećice ispod očiju trajno nestanu

Pet znakova da vam vaša hidratantna krema ne odgovara

Koje "simptome" ne smijemo zanemariti?

Pet trikova uz koje ćete se riješiti tamnih podočnjaka

Iako se podočnjaka ne možete sasvim riješiti, ovi će vam trikovi pomoći da ih itekako ublažite

10 odličnih krema protiv podočnjaka i tamnih krugova oko očiju

Iako nijedan beauty proizvod zapravo ne može izbrisati naše podočnjake, ovi nam proizvodi u tome mogu pomoći

Najbolje drogerijske hidratante kreme za suhu kožu

Uz svakodnevnu njegu hidratantnim kremama bogate teksture, naša koža bit će nahranjena, zdrava i hidratizirana

▲ Povratak na vrh